Syv kommuner i Nordsjælland går sammen: Vil skabe mere nærvær i ældreplejen

Ved at skabe bedre relationer håber en række nordsjællandske kommuner, de kan skabe mere nærvær i ældreplejen


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal lyttes, inddrages og udvikles. 

Syv kommuner i Nordsjælland går nu sammen i et projekt,  der skal være med til at skabe mere nærvær i hjemmeplejen.

Det er især en forbedring af relationer imellem både beboere, pårørende og medarbejdere, der skal arbejdes på i kommunerne, hvorefter de deler deres viden og erfaringer med hinanden. 

Allerød er en af de kommuner, der har sagt ja til at deltage i projektet, og her håber man, at projektet på sigt kan gøre kommunerne bedre til at vidensdele. 

Projektet løber et år

- Allerød Kommune gør vi allerede rigtig meget for at sikre værdighed for borgerne og for at inddrage de pårørende. Men vi kan altid blive bedre. Det tror jeg, at dette projekt kan bidrage til, da vi kan lære meget af hinanden på tværs af kommunegrænserne, siger, Jesper Holdflod Pallesen, som er formand for Sundhed-, Velfærd-, og Beskæftigelsesudvalget i Allerød. 

Eksempler på temaer, som kommunerne har valgt at arbejde med, er inddragelse i valg af aktiviteter, indflytning i plejebolig, og støtte ved tidlig demens.

Projektet løber det næste år og der er blevet afsat 12.6 millioner kroner fra Social- og Indenrigsministeriet til de arbejdet i kommunerne, der har deltagelse af Allerød, Halsnæs, Helsingør, Hørsholm, Hillerød, Fredensborg og Gribskov.


Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere