Cecilie og Karen vil ændre juletradition for at redde 800 tons gavepapir

To 23-årige studerende fra CBS vil redde både gavepapir, stof- og tøjrester fra forbrændingen ved hjælp af en ny indpakningsmetode.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

800 ton gavepapir bliver hvert år krøllet sammen og smidt ud i Danmark, og samtidigt bliver mere end halvdelen af vores kasserede tøj brændt.

Mens gavepapiret ikke fylder så meget i CO2-regnskabet, så er tøjproduktionen en af de helt store syndere i klimaregnskabet.

Og det er noget, Cecilie Henrichsen og Karen Dulong, der begge er blot 23 år gamle, vil lave om på med deres nye virksomhed Forget Me Knot.

Virksomheden er nemlig bygget på den japanske indpakningsmetode 'Furoshiki', som dækker over, at man pakker ind i et stykke stof, der kan bruges flere gange.

Forget Me Knot

Forget Me Knot er en nyopstartet virksomhed, der gør op med brugen af gavepapir. Konceptet er at skabe bæredygtig gaveindpakning lavet af stofrester fra eksempelvis tøjindustrien. Hvert år smider vi over 800 tons gavepapir ud alene i Danmark, og halvdelen af alt det tøj, der bliver købt, bliver brændt.

Bag virksomheden står de to veninder Karen Dulong og Cecilie Henrichsen 23 år

Idéen bag virksomheden er, at tekstil fra Røde Kors, der ellers skulle have været smidt ud eller brændt, bliver til bæredygtig gaveindpakning, der kan bruges igen og igen.

Således henter Cecilie Henrichsen og Karen Dupong tekstilerne, syer dem om til kvadratiske stykker og sælger dem videre.

- Vi vil løse to problematikker. Dels at forlænge levetiden på stof, der skulle have været brændt eller smidt ud. Og måske give det uendeligt liv. Og så vil vi løse den problematik, at gavepapir bliver produceret for bare at blive brændt igen, fortæller Cecilie Henrichsen.

- Og så er vi sikre på, at vi, ved at tage en dag ad gangen, kan ændre den måde, folk pakker ind på. Og vi håber, at vi bliver et helt fællesskab, der prøver at stoppe overforbrug.Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere