NATO på skoleskemaet: Gymnasium forbereder elever til en karriere i Forsvaret

Undervisning, der arbejder med problemstillinger fra Forsvarets verden, bliver til sommer en realitet på NEXT Baltorp Business Gymnasium. Her bliver elever klædt på til en eventuel karriere i Forsvaret.

Internationale forhold, idræt og forsvar.

Det er nogle af de elementer, der blandt andet vil indgå i en helt ny studieretning på HHX-gymnasiet NEXT Baltorp Business Gymnasium til sommer – en studieretning, der er den første af sin slags i Danmark, og som skal klæde eleverne på til en eventuel karriere i Forsvaret.

Den spritnye studieretning, der fungerer som et pilotprojekt, skal til at bygges op frem mod august, hvor de første elever starter på gymnasiet i Ballerup.

quote Man kommer ikke til at lære at samle et gevær.

Henrik Jedig Jørgensen, Oberstløjtnant

Rektoren for NEXT Baltorp Business Gymnasium, Martin Kramer-Jørgensen, mener, at eleverne har brug for at arbejde med problemstillinger fra virkeligheden, og her passer Forsvaret godt ind, da det er en stor arbejdsplads med mange erhverv.

- I forsvaret har de både kontormedarbejdere, officerer, datamatikere, økonomer og mange andre forskellige ting. De spænder vidt i forhold til de arbejdspladser, de har, siger Martin Kramer-Jørgensen.

Undervisningen på den nye studieretning vil tage udgangspunkt i undervisningsmateriale, cases og reelle problematikker fra Forsvarets verden.

Håb om afklarede elever 

Ambitionen er da også, at forskellige aktiviteter og studierejser bliver koblet til Forsvarets felt. Dette kan munde ud i praktik i Forsvaret, rejser til Bruxelles og NATO i Europa, Frontex i Polen eller Arktisk Kommando i Grønland.

- Jeg tror, det er vigtigt, fordi man som ungt menneske har så mange muligheder. Der er rigtig mange ungdomsuddannelser, og med det her kan vi gøre det så tæt på virkeligheden, og det, synes jeg, er spænende at arbejde med, siger Martin Kramer-Jørgensen.

Rektoren understreger dog, at eleverne, der vælger studieretningen, også sagtens kan gå i andre retninger efter endt uddannelse.

- Jeg har ikke lavet linjen på baggrund af, at eleverne skal i værnepligt. Vi skal tænke de gymnasiale uddannelser anderledes. Hvis man efter, man har gået på linjen, tager en karriere i forsvaret, så er det fint. Hvis man ikke gør, så er det også fint, siger Martin Kramer-Jørgensen og fortsætter:

- Vi får nogle bedre afklaret elever. De kan også blive afklaret på den måde, at de ikke har lyst til at arbejde med forsvaret, siger han.

Ingen skydevåben på skoleskemaet

Forsvaret selv håber da også, at eleverne, der vælger studieretningen, kan blive mere afklaret om deres fremtidige valg i forhold til en karriere i Forsvaret.

Oberstløjtnant Henrik Jedig Jørgensen understreger dog, at det ikke er en militæruddannelse, man får.

- Det er en gymnasieuddannelse som andre, men noget af det pensum, man har, det forbereder en på større spørgsmål. Man kommer ikke til at lære at samle et gevær, siger Henrik Jedig Jørgensen.

Ifølge oberstløjtnanten kigger vi ind i en fremtid, hvor de fleste regner med at forsvaret skal blive større.

For ham er der da også et rekrutteringselement i den nye studieretning, og han håber, at de får flere ansøgere i forsvaret, der viser sig at være egnet.

- For mig er den største gevinst, at dem, der vælger Forsvaret efter gymnasiet, at de træffer et mere bevidst valg. De vil vide, hvad de går ind til, siger han.

Pilotprojektet med forsvarslinjen kører i to år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik