Så er det alvor: Nu tændes den automatiske fartkontrol

Landets første permanente fartkontrol aktiveres tirsdag morgen. Den står på Måløv Byvej i Ballerup.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du har lyst til at få taget et fint billede af dig selv, så skal du sætte dig ind i din bil og køre til Måløv Byvej ved Ballerup.

Her er hastighedsbegrænsningen 70 kilometer i timen, og hvis du kører bare en lille smule hurtigere end det, så bliver der taget et billede af dig.

Det er naturligvis ikke gratis - prisen for billedet afhænger af, hvor hurtigt du kører.

Det er planen, at der skal etableres såkaldte ATK-standere (Automatisk Trafik Kontrol) rundt om i landet, og standerne - som også kaldes stærekasser - blev i juni sat op i Måløv.

Lidt hurtigere end de 70 km/t - så får du taget et billede
Lidt hurtigere end de 70 km/t - så får du taget et billede
Foto: Palle Hedemann - Ritzau Scanpix

De er siden blev testet sammen med politiets IT-systemer, og nu meldes der klar. Dermed tændes Måløv-standerne på et ikke nærmere præciseret tidspunkt tirsdag morgen.

- Vi er i fuld gang med at få de sidste stærekasser koblet op på politiets IT-systemer, og de vil alle komme i brug hen over efteråret, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Hun tilføjer:

- Som udgangspunkt er stærekasserne i brug, når de ikke længere er pakket ind i plastik.

Efter Måløvstanderne gælder det standere i Slagelse og Nykøbing Falster, inden næste standersæt i Lorryland tages i drift -  nemlig ATK-anlægget på Roskildevej i Albertslund.

- Jeg har store forventninger til, at stærekasserne vil være med til at øge trafiksikkerheden på de strækninger, hvor risikoen for ulykker er stor. Udenlandske erfaringer viser nemlig, at kombinationen af stationære og mobile fartkontroller er en rigtig god måde at få bilisterne til at holde fartgrænserne og derved forbedre trafiksikkerheden, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

Ministeren afviser, at systemet indføres for at få flere penge i bødekassen, men at det etableres for at give politiet nye muligheder for at kontrollere fartovetrædelser - for at øge trafiksikkerheden.

Det er ikke alle steder at fartmålere behandles pænt. En familie havde ladet politiet stille en fartmåler på deres grund - og de blev udsat for hærværk: 

Årsagen er, at familien har givet politiet lov til at opsætte en fartmåler på grunden.

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
hus

Ejer får lov til at rive omdiskuteret hus i Køge ned

Milan Rahim

Dræbte 19-årig rapper:
Nu er dommen faldet

Vis mere