Oversigt

Seneste nyt

AGF-fans skal tilbageholdes efter kamp på Brøndby Station

København Vestegns Politi har netop meddelt, at de jyske fans skal vente en time på stadion efter kampen er blevet afblæst.

- Københavns Vestegns Politi har besluttet at pålægge Brøndby IF at tilbageholde fans af udeholdet AGF i en periode efter superligakampen på Brøndby Stadion søndag den 26. maj 2024. Beslutningen er truffet i henhold til loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, det skriver politiet i en pressemeddelelse. 

Påbuddet indebærer, at AGF-fans vil blive tilbageholdt på stadion i op til en time, mens Brøndby IF's fans forlader området.

- Årsagen til tilbageholdelsen er, at politiet har klassificeret kampen som en højrisikokamp, hvor risikoen for uroligheder vurderes at være højere end ved andre kampe. Kampen anses som værende af afgørende betydning for, hvem der bliver dansk mester i Superligaen 2023/2024, hvilket understreger kampens betydning. Det gør, at politiet vurderer, at der er en forhøjet risiko for vold og sammenstød, står der videre i pressemeddelelsen. 

- Mesterskabet bliver afgjort på søndag, og vi ved, at mange fodboldfans har følelserne uden på trøjen, men det ændrer ikke på, at det skal være en hyggelig og festlig fornøjelse at gå til fodboldkamp for alle. For at undgå sammenstød og uroligheder mellem ude- og hjemmefans har vi besluttet at anvende muligheden for at tilbageholde udebanefans, siger politiinspektør Tenna Wilbert, Københavns Vestegns Politi og fortsætter:

”Vi er meget bevidste om, at dette påbud bliver givet ganske tæt på kampen på søndag, men vi håber på fansenes forståelse, da det har været en dynamisk Superliga-sæson,” slutter Tenna Wilbert.