Der er i disse dage ekstra tryk på politiopgaverne hos Københavns Vestegns Politi.
Denne første weekend med genåbning af restauranter og værtshuse stiller nemlig nye krav.
- Det, vi gør, er, at vi med sund fornuft og konduite kigger på, hvordan det ser ud, og om folk følger reglerne på området. Som oftest tager vi fat på restauratørerne og hører dem omkring, hvordan de ser på situationen, siger Brian Toftemann, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry.
Politiet fokuserer på at tale med restauratørerne, da det er deres ansvar at sørge for, at eksempelvis coronapasset er i orden hos gæsterne.
Restauratør: Gæsterne viser selv coronapas frem
Majken Vilandt Shabtai, der ejer restaurant Engtoftegård i Brøndby, var i starten en anelse betænkelig over at skulle påtage sig rollen med at tjekke gæsterne. Men det har nu ændret sig.
- Gæsterne har taget imod det på en sød og rar måde. De har selv stået klar med det (coronapasset, red.) ved indgangen, når de er ankommet.
- I starten syntes jeg, det var lidt grænseoverskridende at skulle gå til gæsterne og bede om at se deres coronapas, men det har faktisk ikke været nødvendig, siger Majken Vilandt Shabtai til TV 2 Lorry.
Og det er ifølge Københavns Vestegns Politi det samme billede, der har tegnet sig i hele politikredsen, siden restauranterne genåbnede.
- De patruljer, der har været ude i det forgangne døgn, har haft en god, positiv oplevelse. Det virker, som om alle såvel restauratører og gæster gerne vil det samme. At vi så hurtigt som muligt kan komme tilbage til normaltilstanden. Så vi har ikke skullet påtale noget eller udskrive bøder, siger vicepolitiinspektør Brian Toftemann.