Smitten stiger atter - to kommuner særligt bekymret

To kommuner i Lorrys sendeområde er særligt bekymret, efter at coronasmitten atter er begyndt at stige.

Coronasmitten stiger atter i Brøndby Kommune, og for at forhindre en eventuel nedlukning bringer vestegnskommunen nu en klar opfordring på Facebook.

- Kom så, Brøndby: Bliv testet og se ikke andre, hvis du har symptomer, er nær kontakt til en smittet eller du selv er smittet, lyder det.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at Brøndby Kommune de sidste syv dage har haft 286,2 smittede per 100.000 indbygger - det der kaldes incidenstallet. Dermed er den den kommune i landet med det andet højeste incidenstal.

Kommunen oplyser, at smitten særlig er høj omkring Brøndby Strand.

- Det betyder, at hele Brøndby nu er i riskozonen for at skulle lukkes ned, hvis vi ikke i fællesskab får bremset den. Brøndby Kommune og myndighederne har netop indgået et samarbejde for at få smitten ned, lyder det.

Samarbejdet med sundhedsmyndighederne omfatter et pop up-testcenter, som åbner i Søholthallen i Brøndby Strand.

Her kan borgere uden tidsbestilling lade sig PCR-teste fredag den 7. maj mellem klokken 15-15 og 21.00 samt lørdag den 8. maj mellem klokken 08.00 og 13.30.

Derudover vil test-ambassadører fra sundhedsmyndighederne fredag gå rundt i området omkring Brøndby Stand. Her vil de tale med borgerne og uddele pjecer på flere sprog med opfordringen om at lade sig teste. 

Sådan fordeler smitten sig i Brøndby Kommune

De seneste syv dage er XX borgere testet positive for corona i Brøndby Kommune. De fordeler sig i følgende aldersgrupper:


  • 0 - 9 år: 15 borgere.
  • 10 - 19 år: 18 borgere.
  • 20 - 29 år: 17 borgere.
  • 30 - 39 år: 15 borgere.
  • 40 - 49 år: 8 borgere.
  • 50 - 59 år: 15 borgere.
  • 60 - 69 år: 8 borgere.
  • 70 - 79 år: 1 borger.
  • 80 - 89 år: 2 borgere.
  • 90+ år: 1 borger. 


Kilde: Statens Serum Institut.


Frederiksberg-borgmester også bekymret

Det er imidleritd ikke kun i Brøndby Kommune, at en stigende smitte giver panderynker. Det er også tilfældet på Frederiksberg.

Ifølge borgmester Simon Aggesen havde kommunen tirsdag et incidenstal på 121, fem dage tidligere var incidenstallet på bare 65. Samtidig er positivprocenten i samme periode fordoblet fra 0.6 til 1.2.

Og den udvikling har fået ham til tasterne.

- Det er en alt for eksplosiv udvikling i smitten, og vi skal derfor sætte ind nu, hvis ikke Frederiksberg skal lukke ned, mens det øvrige samfund åbner op. Det må ikke ske.

- Vi kan ikke lokalisere smitten til bestemte områder eller befolkningsgrupper, som det ser ud lige nu. Så vi må hver især hanke op i os selv for at undgå yderligere restriktioner, siger han.

Spørg Os - Afstemning

_