De Unge Forskere & Maden

De fleste af os tænker nok ikke så meget over al den forskning, der ligger bag det, vi spiser og drikker. Men på KU FOOD på Frederiksberg tænker skarpe hjerner konstant over at forny og forbedre vores fødevarer, styrke sundheden og forbedre bæredygtigheden. I den her serie møder vi nogle af de innovative, unge forskere, der er med til at forme vores fremtid.

Serien er produceret af Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD)

Torben fighter fedme med lort (3:6)

Ph.d.-studerende Torben Sølbeck Rasmussen arbejder i det såkaldte "Poop Lab" på KU FOOD, hvor han forsker i tarmfloraen. Her ser et lorte-ekstrakter af virusser fra tynde mus ud til at kunne gøre tykke mus tyndere, fordi virus målrettet slår uønskede fedmefremmende bakterier ihjel. Målet er at udvikle en behandling, der kan senere overføres til mennesker, der ellers trues af diabetes 2.
14/4/2020