Lokal ildsjæl vil skabe større tryghed i Herlev

Anita Jensen er initiativtager til ny forening, der døgnet rundt skal gå ture rundt i Herlev og på den måde øge trygheden i byen.

Anita Jensen fra Herlev kan bare ikke lade være...

Hun har tidligere arrangeret flere fakkeltog - senest i forbindelse med drabet på politibetjenten Jesper Jul i december.

Det var også hende, der stod bag fakkeltoget til ære for den gravide Louise Borglit, der i november blev stukket ihjel i Elverparken i Herlev.  

Og nu er Anita Jensen på banen igen. Med en ny forening, Care4u2 hedder den. Den har til formål at skabe større tryghed og socialt ansvar i byen og har blandt andet fokus på mobning og misbrug blandt børn og unge.

Care4u2 er inspireret af de karakteristisk gule Natteravnene.

Tanken er, at frivillige hele døgnet skal gå ture rundt i Herlev og på den måde være med til at skabe mere tryghed. Noget der - ifølge Anita Jensen - er behov for flere steder i byen. Som eksempler nævner hun Elverparken, Hospitalsparken og stationen. 

TV 2 Lorry den 23. november 2016

Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, mener Anita Jensens arbejde et godt billede på, hvordan hele byen siden drabet på Louise Borglit  i  november er rykket endnu tættere sammen.

- Fritiden kan bruges på mange ting, men her vælger nogle mennesker at sige: Vi vil godt bruge den tid, vi har, på at gøre en forskel for vores naboer. Dem vi kender. Og også for alle dem vi ikke kender, siger borgmesteren.

- Når man rammes af chok og sorg, kan man gøre to ting. Man kan gå hjem og låse sin dør og gemme sig, eller man kan gå ud sammen med andre og gøre en forskel, siger han. 

De første frivllige har allerede meldt sig til at gå rundt i byens gader, men hvor mange patruljer der kommer, det kan Anita Jensen ikke sætte et tal på endnu:

- Det kommer an på antallet af  frivillige. Jo flere vi bliver, jo flere gåture kan vi lave.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik