Farvel til hamsterhjulet: Jens Aage sagde sit job op i Mærsk og blev SFO-leder

For Jens Aage Skare Nielsen er karrieren hos Mærsk Olie og Gas i dag byttet ud med et job som SFO-leder i Dragør. Og han har ikke fortrudt sin beslutning.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jens Aage Skare Nielsen var glad for sit job hos Mærsk Olie og Gas, hvor han var global ansvarlig for indkøb. Men mens karrieren kørte på skinner, følte han, at der var noget, han forsømte derhjemme; nemlig at have tid nok sammen med familien. Hustruen, Anne, og de deres fire sønner.

- Jeg tror, når man kommer op i 40'erne, så begynder man at tænke på, hvad det er man bruger sit liv på.

Her var der tale om to travle forældre, som havde svært ved at få timerne til at række.

Jens Aage Skare Nielsens hustru, Anne, er fremtidsforsker, og var i gang med at bygge sit firma op. Og hun beskriver det liv, de havde, sådan her:

- Det er det her med, at man kigger på hinanden og siger: "Hvordan får vi det til at fungere?" Og så man hører sig selv sige det der "fungere". Er det egentlig meningen med livet, at man skal have det til at "fungere"?

Når Jens Aage Skare Nielsen tidligere er blevet spurgt om, hvad han ville lave, hvis han skulle lave noget andet, har hans svar været, at han ville arbejde med børn og unge.

Tidligere var Jens Aage Skare Nielsen global ansvarlig for indkøb i Mærsk Olie og Gas. I dag er han SFO-leder her på Nordstrandskolen i Dragør.
Tidligere var Jens Aage Skare Nielsen global ansvarlig for indkøb i Mærsk Olie og Gas. I dag er han SFO-leder her på Nordstrandskolen i Dragør.
Foto: Peter Boye / TV2 Lorry

Og det blev ikke ved tanken. Efter 22 år hos Mærsk sagde han i 2013 jobbet op. Først uddannede han sig til lærer. I dag er han SFO-leder på Nordstrandskolen i Dragør. Jens Aage Skare Nielsen kan stadig lide at være med der, hvor der skal tages beslutninger:

- Skoleverdenen går jo igennem en stor udvikling på alle mulige områder, og jeg synes faktisk, det er super spændende og givende at arbejde med udviklingen af børn og unge og være med til at præge deres fremtid.

Det var også på Nordstrandskolen, at han for nogle år siden pludselig oplevede at sig selv i rollen som vikar, mens han læste til lærer:

- Gå fra at sidde i store møder inde på Esplanaden til lige pludselig at stå og undervise 1. klasse i matematik eller idræt, eller hvad det nu var... Det, synes jeg, var en kæmpe omvæltning. Og jeg har fået enorm respekt for den medarbejdergruppe, som jeg nu er inde og være med til at lede. Altså pædagogerne og lærerne i forhold til det, de står med i det daglige. Det må jeg erkende.

På Nordstrandskolen i Dragør, hvor Jens Aage Skare Nielsen er SFO-leder, har børnene glæde af, at han næsten er færdig med en uddannelse som friluftsvejleder.
På Nordstrandskolen i Dragør, hvor Jens Aage Skare Nielsen er SFO-leder, har børnene glæde af, at han næsten er færdig med en uddannelse som friluftsvejleder.
Foto: Peter Boye / TV2 Lorry

Nok er lønnen som SFO-leder en anden, end den han havde arbejdet sig op til at få hos Mærsk. Men han har ikke fortrudt sit valg. For han har fået noget, der ikke var meget af før: Tid. 

- Jeg har altid sagt til ham, at jeg ikke har giftet mig med ham for pengenes skyld. Så det med at der skulle være det store fancy hus, og der skulle være råd til alt muligt... Jeg ville helt ærligt hellere bo i en papkasse med en glad mand og så have frihed til at lave de ting, som vi har lyst til siger Anne Skare Nielsen.

I dag har Jens Aage Skare Nielsen meget mere tid til at være sammen med sine drenge. Og faktisk går tre af dem på den skole, hvor han nu arbejder:

- Bare det, at jer ser mine børn i løbet af dagen, synes jeg jo også er fantastisk. 

Se Søndagsmagasinet "Farvel til Hamsterhjulet" på TV 2 Lorrys streamningside. I magasinet møder vi også Jeanette Bakbøl, der også forlod en stor stilling for at gå en helt anden vej.

Hvad undrer du dig over?

_

_Vis mere
MPPC_103_V1_2

Politiet vil ændre på farlig opførsel på cykelstierne

Skoletoilet Rådmandsgade Skole

Lang og klam udsigt til bedre toiletforhold på skoler:
På Nørrebro må fem børnehaveklasser deles om to toiletter

Vis mere