Pia K vil have Folketinget i sving efter TV 2 Lorrys afsløring af borgmesterbonus

Det er uacceptabelt, at borgmestre kan skifte til højbetalte job og få eftervederlag, siger Pia Kjærsgaard.

Det falder tidligere formand for Dansk Folkeparti, medlem af Folketingets præsidium og medlem af Folketingets Udvalg for Forretningsorden Pia Kjærsgaard noget for brystet, at Dragørs tidligere borgmester har kunnet skifte til et højbetalt job og så stadigt få et klækkeligt eftervederlag.

Hun vil nu tage borgmestres løn og forhold op i de nuværende og noget langstrakte forhandlinger om politikeres aflønning på Christiansborg.

- Man skal ikke kunne sidde med to meget, meget fine lønninger, når den ene er offentlige penge, der kunne bruges meget bedre andre steder i kommunen.

- Sådan er reglerne, men så skal reglerne laves om. Der er vældigt mange urimeligheder, hvor vi som politikere - både i Folketinget og i kommunerne - har nogle fordele, som andre mennesker ikke har. Det må vi lave om på.

Udmeldingen kommer efter, at TV2 Lorry tidligere onsdag har berettet, at Dragørs tidligere borgmester Eik Dahl Bidstrup har modtaget 774.347 kroner i eftervederlag fra kommunen efter, at han 1. juni frivilligt forlod posten for at blive formand for fagforeningen Krifa.

Borgmester har ingen holdning

Eik Dahl Bidstrups dobbeltløn skyldes, at man som borgmester har mulighed for at modtage et såkaldt eftervederlag, når man stopper. Det gjorde Bidstrup den 1. juni i år, da han forlod posten efter syv år som borgmester.

- Jeg har som sådan ikke nogen holdning til det. Det er en del af den aftale, man har indgået på Christiansborg for flere år tilbage. Og det har været de klare betingelser, siden jeg blev valgt som borgmester, siger Eik Dahl Bidstrup.

Reglerne er lavet for at sikre politikere en indtægt, hvis de fra den ene dag til den anden mister jobbet på grund af eksempelvis valg.

- Men det er jo slet ikke tilfældet her. Her går borgmesteren over til en velbetalt stilling. Vi skal ikke blande os i hans løn. Men vi skal i den grad blande os i det meget, meget høje eftervederlag, siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at det specielt er modregningsreglerne, der skal ses på. Altså hvordan indtægt bliver modregnet i politikeres eftervederlag.

- Naturligvis skal man modregnes, hvis man får et job. Og det skal vi også have lokalpolitikerne til at forstå, at sådan må det være.

- Og det vil være være godt at tage op i den store sammenhæng, hvor vi kigger på alt fra sygemeldinger uden lægeattest og den slags, siger Pia Kjærsgaard.

Hun understreger, at der er behov for at se forholdene og lønnen efter i sømmene, hvis ikke det skal gå ud over tilliden til politikere.

- Borgerne bliver med rette forargede. Og vælgerne rynker på næsen af os, hvilket jeg udmærket godt forstår. Vi kan ikke være os selv bekendt, hvis vi bliver ved på den måde, afslutter Pia Kjærsgaard.

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik