Arkæologer gør 2000 år gammelt fund på byggeplads

Arkæologer har fundet levn fra jernalderen på en byggeplads, hvor der skal bygges et plejecenter.

I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at bygge et nyt plejecenter, har arkæologer gjort sig et 2000 år gammelt fund.

- Vi har fundet fem bygninger, som nok alle sammen stammer fra jernalderen, fortæller Bo Jensen, arkæolog på Kroppedal Museum, til TV 2 Lorry.

Ifølge ham er der fundet et skur og andre småbygninger, som har tilhørt en gård fra jernalderen. Derudover er der også fundet et hul i jorden, som tyder på er et gammelt ildsted.

Borgmesteren i Egedal Kommune, Klaus Søndergaard fra Venstre, er meget begejstret for arkæologernes fund. 

- Det er sjovt at vide, at der på det område har boet mennesker for mange 1000 år siden. Det er en sjov historie, at vi ikke er de første, der har syntes, at der skulle ligge noget på lige netop det sted, siger han til TV 2 Lorry.

Byggeområdet hvor arkæologer har lavet udgravninger.
Byggeområdet hvor arkæologer har lavet udgravninger.
Foto: Kroppedal Museum

Skal ikke udstilles

Selve udgravningen ved det kommende plejecenter er en del af et meget større landskab, som arkæologer har udgravet bogstavlig talt på den anden side af vejen.

Bo Jensen forventede derfor, at der ville dukke gamle fund op. De fund skal man nu undersøge.

- Det er ikke noget, der skal udstilles, det kommer til at indgå som dokumentation. Vi har et ansvar for at registrere de levn, der bliver fundet under et byggeri, og vi skal finde ud, hvad der har været i fortiden, forklarer han.

Arkæologerne er færdige med at undersøge området, hvor det nye plejecenter skal bygges, og byggeriet kan nu fortsætte. Fundene skal vaskes og senere registreres som en del af den danske historie.

Et ildsted fra jernalderen.
Et ildsted fra jernalderen.
Foto: Kroppedal Museum

Spørg Os - Afstemning

_