Heste splitter ægtepars have ad: Nu står de med kæmperegning

Ingen hesteejere har meldt sig på banen, efter at et ægtepar fra Ølstykke fik deres 3000 kvadratmeter store græsplæne ødelagt af et ukendt antal heste.

Jens Baden Nielsen og hans hustru har fået en kedelig start på juleferien.

Da parret kom hjem fra arbejde sidste torsdag, var deres cirka 3000 kvadratmeter store græsplæne ødelagt.

Ødelæggelserne skyldes ifølge Jens Baden Nielsen et ukendt antal heste, der har trampet rundt inde på græsplænen, som ligger ud mod Stationsvej i Ølstykke. 

Godt nok var hestene væk, da Jens Baden Nielsen kom hjem på sin gård, men flere steder på græsplænen lå der hestepærer, og et hundehegn ud til vejen var blevet væltet og forsøgt rejst igen.

- Vores græsplæne er fuldstændig splittet ad og ligner mere en fold end en græsplæne. Der er 10 til 20 centimeter dybe huller over det hele. Min kone og jeg er meget fortørnet, for det vil nok koste os 20.000 kroner at få græsset lagt om, siger han til TV 2 Lorry.

Den våde græsplæne er fuld af huller.
Den våde græsplæne er fuld af huller.
Foto: Privatfoto

Han fortæller, at han har været i k​​​​​​ontakt med flere af sine naboer, som ejer heste, men de har alle fortalt, at det er ikke deres dyr, som har været inde i parrets have.

Jens Baden Nielsen har desuden skrevet et opslag i en lokal Facebook-gruppe i håb om, at det vil få hestenes ejer til at melde sig. 

- Vi tænker, der må være en forsikring tilknyttet dyrene. Sådan en har man, når man ejer heste. Og derfor synes vi også, at det er dårlig pli, at der endnu ikke er nogen, der er stået frem, siger han.

Mangler at tale med en enkelt nabo

Han tilføjer, at han stadig mangler at få talt med en enkelt nabo.

- Hestene har skidt cirka 10 steder, så de må alligevel have gået der i noget tid, bemærker han.

Jens Baden Nielsen og han hustru har også selv heste. men de har hele tiden gået inde bag et hegn, forklarer han.

- De får ikke lov til at betræde græsset, for det er en græsplæne, vi har brugt mange kræfter på at holde pæn, siden jeg anlagde den for tid ti år siden.

- Det er ærgerligt, når sådan noget som det her sker. Det svarer til, at man kører ind i en parkeret bil og så stikker af bagefter, siger han.

Ifølge Jens Baden Nielsen vil hans eget forsikringsselskab ikke dække skaderne på hans græsplæne. Han håber derfor, at hestenes ejer vil melde sig.

- Jeg tror desværre, det ender med, at jeg selv må betale. Men jeg håber da, at ejeren kommer på banen og dækker det, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik