Golf skal ikke være fisefornemt: På skuespillers golfbane er alle velkomne

Jan Linnebjerg ejer en golfbane, hvor man kan komme, som man er. Også selvom man er helt uden golferfaring.

Mange kender nok Jan Linnebjerg som skuespiller og måske især i rollen som nissen Pyrus fra julekalenderen 'Alletiders Jul'. 

Men i dag går hans tid med at slå græs - masser af det - på hans golfbane i Ølstykke. 

Banen har han ejet siden 2006, først sammen med nogle andre, men i dag alene. 

En ting, der er utrolig vigtig for ham, det er, at folk skal have det rart, når de kommer til Linnebjerg Golf. Det skal ikke være for fint eller utilgængeligt for almindelige dødelige. 

quote Man kan godt komme, som du ser ud nu. Det kan godt være, at det ikke går andre steder, men her gør det.

Jan Linnebjerg

- Da jeg startede med at ville spille golf, syntes jeg simpelthen, at der var så meget berøringsangst omkring det; man skal have det rigtige tøj, og så skal man også køre i den fede bil, og man skal også have ret mange penge. Det er noget pis, siger Jan Linnebjerg, nikker mod mig og mit spraglede outfit og fortsætter:

- Man kan godt komme, som du ser ud nu. Det kan godt være, at det ikke går andre steder, men her gør det. Det handler om, at det skal være afslappet og hyggeligt.

Derfor er det både en klub for medlemmer, men også et sted med Pay & Play, hvor man ikke behøver at være medlem, booke bane eller andet vanskeligt. 

Man kan bare dukke op, leje et halvt golfsæt, betale greenfee  (160 kroner) og så ellers slå sig løs på ni-hullers banen, hvor alle er velkomne uanset golftalent. 

- Her er altid plads, som han siger. 

Slår græs i stedet for golfbolde

På banen i Ølstykke kommer der mange familier og små selskaber for at hygge sig med en runde golf. 

- I dag ringede der seks damer, der skal ud i løbet af ugen og sagde: Vi har heller ikke prøvet det før, og vi ved ikke lige... Rolig nu, jeg er her, svarede Jan Linnebjerg de bekymrede golfnovicer. 

Her kan man tage det stille og roligt, selvom golftalentet ikke er på plads.  

Sammenlagt med den hyggelige stemning på banen er det et arbejde, der passer ham rigtig godt. 

Hver dag bruger han mange timer på at slå græs og ordne banen. Hvilket betyder, at han sjældent har tid til rent faktisk at spille golf. 

Han har nemlig med tiden udvidet banen. 

- Så kom jeg ind Dansk Golfunion, og så fik jeg mere græs og mindre tid, og mere græs og endnu mindre tid. Så jeg slår meget græs og klipper, siger Jan Linnebjerg og kigger ud over banen. 

- Jeg er jo født og opvokset i Jylland, og min far har en gård, så der har altid været noget med noget jord. Det har interesseret mig. 

Vi spiller en runde golf, mens han fortæller. Jeg slår et hav af slag i alle mulige retninger. 

Men det er ok. Det er der plads til her.