Tre simple tips: Sådan tager du fede fotos på cykelturen

Eventyrer og turcyklist Tore Grønne guider dig igennem alt det, du skal vide, når du tager på ekspedition i Lorryland. Her giver han sine bedste råd til bedre billeder på cykelturen.

Det er ikke altid nemt.

Man har været på tur i de mest fortryllende landskaber, skudt løs med kameraet, taget et væld af billeder, men når man kommer hjem og skal vise sine pletskud frem, så er det som om, magien mangler. 

Man har ikke fanget det, som gjorde naturen og cykleriet så specielt. 

quote Det kan være ret skuffende at komme hjem fra cykeltur, vise sine billeder frem og slet ikke synes, at man har fanget det helt særlige derude

Tore Grønne, Eventyrer og turcyklist

- Det kan være ret skuffende at komme hjem fra cykeltur, vise sine billeder frem og slet ikke synes, at man har fanget det helt særlige derude i bjergene eller skovene, siger Tore Grønne, der er eventyrer og turcyklist.

Ekspedition Lorryland

Eventyreren og turcyklisten Tore Grønne har rejst på to hjul i hele verden. Over syv dage finder han eventyret her i Hovedstadsområdet, sammen med sin gode ven Bertel Henning fra Gershøj. Se hele ekspeditionen her.

 

I den her artikelrække deler Tore Grønne ud af sine bedste tips til at (over)leve i naturen. Se råd og ruter her.

 

Serien er produceret af Svada Film i samarbejde med TV 2 Lorry

Selvfølgelig er det ekstremt svært at fange den følelse, man får på tur, men man kan i hvert fald komme tættere på, hvis man følger Tores simple tips.

- Med dem kan du tage billeder, der bedre viser, hvor det er, du har været, og hvad du har cyklet igennem, siger Tore Grønne.

Erfaren fotograf

Tore Grønne har taget utallige fotos på sine ekspeditioner og fået udgivet sine billeder i blandt andet danske, engelske, indiske og amerikanske medier.

Som chefredaktør for outdoormagasinet Opdag Verden ser han rigtig mange interessante turbilleder.

Denne sommer tager han på eventyr gennem Hovedstadsområdet fra Gilleleje til Stevns, sammen med sin gamle ven Bertel Henning, som ikke har cyklet siden han var knægt. Turen kalder vi "Ekspedition Lorryland". En tur, du selv kan tage, uanset form og erfaring

Tores guide til bedre billeder

Her kommer Tores tre bedste råd til at komme hjem med mere interessante billeder. Han illustrerer dem med historien bag tre billeder fra Ekspedition Lorryland, som Tore har taget med sit Sony a6600.

Principperne er de samme, hvad enten du bruger et decideret kamera eller kameraet i mobilen.

Tores råd nr. 1: Find et andet perspektiv

Tore lagde sig på maven for at få dramatik i billedet af Bertel i fuld fart på den smukke Skjoldungesti ved Lejre
Tore lagde sig på maven for at få dramatik i billedet af Bertel i fuld fart på den smukke Skjoldungesti ved Lejre
Foto: Tore Grønne

- Vi cyklede gennem den her fortryllende mark, og jeg ville gerne vise, hvordan det er at være helt omgivet af naturen. Derfor lagde jeg mig ned på maven, ventede til Bertel kom cyklende og tog det her billede, siger Tore.

- Det kunne stadig havde været et fint billede, hvis jeg stod op, og man havde udsigten ud over marken, men ved at komme herned får man et helt andet perspektiv og fokus. Det kan man sagtens kopiere alle mulige andre steder. Læg dig ned. Kravl op i et træ. Prøv at få et andet perspektiv på det hele, siger han.

Tores råd nr. 2: Træd væk fra vejen 

I den store Gribskov gik Tore op ad en skrænt og tog billedet af Bertel gennem en forgrund af træer. Fotoet gengiver følelsen af at cykle dybt inde i en skov og selv være helt lille.
I den store Gribskov gik Tore op ad en skrænt og tog billedet af Bertel gennem en forgrund af træer. Fotoet gengiver følelsen af at cykle dybt inde i en skov og selv være helt lille.
Foto: Tore Grønne

- På cykelture har man den der fantastiske følelse af at bevæge sig gennem naturen og for eksempel at være dybt, dybt inde i skoven, og totalt omgivet af træerne, som vi gjorde her i Gribskov. Bertel cykler på en lige skovvej, men jeg ville gerne vise, hvad det er for et landskab, vi cykler gennem, siger Tore.

- Derfor trådte jeg 10 meter ind i skoven og tog billedet ud gennem træerne herfra. Det giver en helt anden fornemmelse af at cykle i skoven, end hvis man blot så ham komme ned ad vejen. Det samme kan man gøre i alle mulige andre slags landskaber – træd lidt væk og få det med i forgrunden, som gør landskabet specielt, siger han.

Tores råd nr. 3: Læs landskabet – og planlæg pletskuddet

Her lagde Tore mærke til den måde, trækronerne i Tisvilde Hegn dannede en storslået katedral. Han lod Bertel cykle videre, mens han selv ventede på, at billedet fik de perfekte proportioner.
Her lagde Tore mærke til den måde, trækronerne i Tisvilde Hegn dannede en storslået katedral. Han lod Bertel cykle videre, mens han selv ventede på, at billedet fik de perfekte proportioner.
Foto: Tore Grønne

- Når jeg er på tur, scanner jeg konstant landskabet. Jeg holder konstant øje med, hvor der gemmer sig et godt billede, og et godt turbillede har for det meste en person på det, som er med til at fortælle historien om, hvad der sker, siger Tore.

- Når du ser et sted, hvor der kunne gemme sig et godt billede, så træk forud, eller lad dig falde bagud, så du får personen der i billedet, hvor du gerne vil have ham eller hende. Der er så mange billeder, der ender med at blive lidt lunkne i det, som kunne være blevet fremragende, hvis man havde planlagt det lidt bedre. Haft lidt mere tålmodighed.

Tag dig tid til det særlige

- Så tag dig tid til at få det gjort ordentligt, selvom det tager et par minutter mere end bare at flå kameraet frem og skyde løs. Måske du lige skal bede din turkammerat om at vente lidt. Om at cykle forude. Eller om at komme tilbage og så køre forud igen.

- På det her billede i Tisvilde Hegn dannede træerne den her fine tunnel, som vi cyklede igennem. I et forsøg på at gengive den følelse lod jeg mig sakke bagud og tog billedet, da Bertel var godt inde i ’tunnelen’ gennem skoven', siger han.

 

Se Ekspeditionens sjette dag her: “Dr. Grønne, formoder jeg?” – langs Køge Å (6:7)
Guiden fortsætter under videoen

Dr. Livingstone forsøgte at finde Nilens udspring. Nu vil vores to eventyrere på samme måde afsløre Køge Ås hemmelighed.

 

Tore Grønnes samling af råd til nye eventyrere:

Planlægning

1. Kopier Tore og Bertels rute til hele Ekspedition Lorryland

Her kan du se hver af de syv strækninger, som Tore og Bertel kørte, og hvor de slog lejr. De to venner fortæller om deres favoritstrækninger og linker til sider med officielle cykelruter og stier, de har fulgt noget af vejen. Find guiden her.

 

2. Sådan finder du de smukkeste steder at slå lejr

Vi guider til, hvor man finder teltpladser, shelterpladser og steder at overnatte i naturen - med links til hjemmesider og apps. Find guiden her.

 

Forberedelse

3. Hvad må man i den danske natur?

Hvor må man færdes og slå teltet op? Hvad er reglerne for bål og åben ild - og hvad egentligt med toiletbesøg i det fri? Find guiden her.

 

4. Pakkelisten: Basisudstyr til cykeltur

Den samlede pakkeliste. Lige til at kopiere, så man er klar til at drage på tur. Find guiden her.

 

5. Sådan pakker du cyklen

Tips og tricks til at pakke turcyklen på den gode måde, så der hverken er slinger i sadlen eller ting, der går tabt i taskerne. Find guiden her.

 

På tur

6. Klæd dig på til tur

Vi går bag om trelagsprincippet og forklarer, hvordan du bedst klæder dig på, så du holder dig varm og tør på tur. Find guiden her.

 

7. Sådan får du en god nat i soveposen

Følger du de her råd, så har du en rigtig god chance for at få en varm, behagelig nats søvn, så du vågner udhvilet op til en ny dags eventyr. Find guiden her.

 

8. Sådan tager du fede billeder på cykeltur
Tre tips til at tage bedre billeder, og du kan lære, hvorfor det er fantastisk at fotografere. Se ovenfor.

 

9. Uden mad og drikke, duer cykelhelten ikke

Du brænder bunker af kalorier af på to hjul, så du kan tillade dig at spise og drikke lige, hvad du vil. Find guiden her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik