Bageri indfører energitillæg på alle køb: ”Vi er nødt til det”

Bagerforretningen Allé Konditoriet i Valby har som følge af høje energipriser indført et såkaldt energitillæg på alle køb.

- Kære kunde, indledes et skilt ved indgangen til Allé Konditoriet i Valby.

Herefter følger en besked om, at bagerforretningen har været nødt til at tage nye midler i brug for at dæmme op for energiregninger, der er stukket af.

Derfor har butikken indført et midlertidigt energitillæg på to kroner ekspedition.

- Vores energiregning er lige som så mange andres steget blevet så høj, at vi er nødt til det, siger Charlotte Køhn, der er indehaver af Allé Konditoriet.

Hos Allé Konditoriet var elregningen i august sidste år på lidt over 19.000 kroner. I samme måned i år lød den på omkring 45.000 kroner. En stigning på 137 procent.

TV 2 Lorry har de seneste uger fortalt om flere forretningsdrivende, der er truet på eksistensen som følge af høje priser på energikilder som gas og el.

For eksempel er Danmarks ældste købmand i Snekkersten lukningstruet, mens et pizzeria i Københavns regning er blevet tredoblet.

Og senest har vi fortalt om bageren i Ganløse, hvis elregning er gået fra cirka 25.000 kroner til i omegnen af 94.000 kroner om måneden – en elregning, som bagermesteren har valgt at afbillede som en kæmpestor hindbærsnitte.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Energitillægget på to kroner lægges til hver ekspedition.
Energitillægget på to kroner lægges til hver ekspedition.
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry

Bliver fjernet, hvis strøm igen bliver billigt

Hos Allé Konditoriet i Valby kunne de også have valgt at forhøje priserne på deres brød og kager. Men der er en særlig årsag til, at de har valgt den anden løsning.

- Vi følte heller ikke, at vi skulle lægge priserne til produkterne, for så bliver det svært at fjerne dem igen til den tid. Det er lettere at fjerne en knap, der hedder tillæg, siger Charlotte Køhn.

Så når priserne på strøm falder igen, så fjerner i også jeres tillæg?

- Selvfølgelig gør vi det.

Hvordan har kunderne taget imod det?

- De har taget godt imod det. Nogle siger endda ”læg lige 10 kroner oven i”, og vi har også denne her fine bøtte, som de også smider penge i, og det er vi rigtig glade for.

Var vel kun et spørgsmål om tid

Den tese besluttede TV 2 Lorry sig for at trykteste blandt nogle af de kunder, der kom forbi lørdag ved middagstid.

- Tja, det synes jeg er helt i orden. Sådan er det jo over det hele, siger Lissi Jørgensen, der handler hos bageren en gang om ugen.

- Det er jo sådan, omstændighederne er i øjeblikket. Det er hverken den første butik eller det første bageri til at indføre det. Det var vel kun et spørgsmål om tid, før de måtte indføre det. Så det, synes jeg, er helt fint, siger Michael Andersen, der slår vejen forbi bageren, inden han skal på arbejde ikke langt derfra.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Michael Andersen (tv) og Lissi Jørgensen (th) bakker begge op om tillægget.
Michael Andersen (tv) og Lissi Jørgensen (th) bakker begge op om tillægget.
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry

Helt skidt for Allé Konditoriet er det dog ikke, for energitillæg har nemlig skaffet forretningen masser af omtale.

Blandt andet på Instagram, hvor profilen Anders Hemmingsen over for sine 1,2 millioner følgere har delt bageriets skilt med annonceringen af tillægget på to kroner.

Den slags reklame er ellers normalt dyrt at købe sig til.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik