Har du tyverisikret dit brænde og træpiller? Nu advarer politiet

Stigende priser og øget efterspørgsel får nu flere politikreds til at opfordre borgerne til at passe ekstra godt på deres varme varer.

At vi går både en kold og dyr vinter i møde, er næppe gået mange næser forbi. 

Som TV 2 Lorry fortalte i sidste uge må mange forbrugere lede med lys og lygte efter brænde og briketter, fordi flere forhandlere melder udsolgt.

Men kombinationen af stigende priser og øget efterspørgsel skaber ikke kun udfordringer for forbrugere og forhandlere, den giver også store fristelser for dem med lange fingre. 

Og det faktum får nu Midt- og Vestsjællands Politi til at komme med et opråb.

quote Man må gerne overveje, om der er noget, man kan gøre for at sikre sine træpiller

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi

Politikredsen opfordrer både borgere og erhvervsdrivende til at sikre sig mod eventuelle tyverier af de varmende og populære varer som træpiller, brændestakke, gasflasker og brændstoftanke udgør i øjeblikket.

- Vi ved, at efterspørgslen på brændsel stiger naturligt, når vi er på vej i fyringssæson. Men i år er det også varer, som lige pludselig har en meget højere værdi end tidligere, og derfor er de særlig udsat.

- Derfor giver det mening at henstille til, at de (borgere og erhvervsdrivende, red.) tager en ekstra runde og vurderer, om sikkerheden på de her varer svarer til den værdi, som de har fået på det seneste. Så man må gerne overveje, om der er noget, man kan gøre for at sikre sine træpiller, siger Michael Flemming Rasmussen, der er politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

Københavns Vestegns Politi skriver til TV 2 Lorry, at man bakker op om budskabet. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Har du oplevet af få stjålet træpiller eller en brændestak?

Har du oplevet at få stjålet træpiller, brændestakke, gasflasker og brændstoftanke? Så hører TV 2 Lorry gerne fra dig.

Skriv til journalist Signe Julie Andersen på sija@tv2lorry.dk.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at man i denne sæson endnu ikke har oplevet en større stigning i antallet af tyverier af de føromtalte varme varer.

Men på baggrund tidligere erfaringer har politikredsen valgt at gå ud med opfordringen, så man forhåbentlig kan forebygge, at det bliver et reelt problem.

- Vi prøver at udvise rettidig omhu. Vi vil gerne undgå, at det bliver en stor ting, siger Michael Flemming Rasmussen.

Hot, hot, hot

At træpiller, brænde og briketter udgør en ny hot vare på markedet, har de seneste måneder taget til. 

I slutningen af august kunne TV 2 fortælle, at op mod 100.000 danske hjem risikerer at mangle træpiller til opvarmning dette efterår og vinter, fordi forhandlere ikke kan hente tilstrækkelige mængder hjem.

En rundringning foretaget af TV 2 Lorry til fem større forhandlere af brænde i hovedstadsområdet bekræftede i sidste uge, at brænde er blevet en eftertragtet og dyr mangelvare.

Tre af fem forhandlere meldte alt udsolgt af brænde, briketter og træpiller, mens de to andre havde delvist udsolgt og indførte rationering på de tilbageværende varer.

Og det har altså udløst en vis desperation på markedet og blandt forbrugerne.

- Det er så godt som umuligt at skaffe noget her på Sjælland, der er til at betale. Sidste år gav jeg måske ti kroner for en pose brænde. Nu er den pris i hvert fald ottedoblet, har Britt Petersen fra Køge tidligere fortalt til TV 2 Lorry.

Gå udenom de for gode tilbud

Som forbruger kan man måske netop blive fristet, hvis man i den desperate jagt på dieseldunke, træpiller og gasflasker ovenikøbet skulle falde over et godt tilbud.

Men her understreger politiinspektøren fra Midt- og Vestsjællands Politi, at man bør være særlig vaks.

- Hvis man støder på et godt tilbud som 200 liter dieselolie væsentligt under markedsprisen, så kan det godt være, at der er lidt falske lodder i vægtskålen.

- Som mange andre ting så kan billige varer af den slags nærmest kun rime på kriminalitet, fastslår Michael Flemming Rasmussen over for TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik