Fantastiske Fællesskaber 2019: Se de første kandidater her

TV 2 Lorry leder efter fællesskaber, der rækker ud og skaber positiv forandring i deres lokalområde. Der er 100.000 kr. på højkant. Meld jer til nu!


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hus Forbis Fodboldhold var de første, der meldte sig til Fantastiske Fællesskaber her i Hovedstadsområdet. Hus Forbi er en non-profit organisation, der taler socialt udsatte og hjemløses sag og giver hjemløse mulighed for at tjene deres egen penge igennem salg af avisen Hus Forbi.

At spille fodbold sammen er en mulighed for at samles om noget, mange har spillet i deres barndom. Det er fællesskab, frikvarter og muligheden for at samles om at lave noget sundt og sjovt. Stemningen ved gadefodboldkampene er altid høj og rummeligheden er stor.

Skulle Hus Forbis fodboldhold gå hele vejen og vinde præmiesummen på 100.000 kr., vil de blive omsat i udstyr som trænigsddragte, bolde og drikkedunke - og give spillerne mulighed for at være med i flere turneringer.

- Lige nu samler de flasker og sælger t shirts for at råd til tøj, bolde og transport. Fodboldklubben trænger til en indsprøjtning og så fortjener de prisen
De er hjælpsomme og altid meget åbne for en hyggelig snak, fortæller Lene, der selv er Hus Forbi sælger.

(Artiklen fortsætter under boksen)

Om Fantastiske Fællesskaber

Fantastiske Fællesskaber hylder alt det, vi danskere har og gør sammen.

Det er er projekt, der styrker sammenhængskraften og civilsamfundets betydning i vores landsdele.

Projektet inspirerer til at skabe nye fællesskaber og udvikle dem, vi allerede har.

 

Fantastiske Fællesskaber er et samarbejde mellem TV 2 Regionerne, Tuborgfondet, Lokale og Anlægsfonden og Made By Us.

 

Læs mere og meld til på Fantastiske Fællesskaber.

Hus Forbis fodboldhold er et godt eksempel på fællesskaber, der har et højere formål end selve det boldspil, der er omdrejningspunktet, og dermed en god kandidat til Fantastiske Fællesskaber 2019.

Misisonen går ud på at styrke de fællesskaber her i Hovedstadsområdet, der tager et samfundsansvar ud over det sædvanlige, som inspirerer, og som har vigtig viden, andre kan lære af.

Så er du selv med i et fantastisk fællesskab - eller kender du nogen, som er - så hop ind på Fantastiske Fællesskaber og fortæl os, hvordan I på frivilige basis gør en indsats ud over det sædvanlige. 

(Artiklen fortsætter under boksen)

Andre der har meldt sig til Fantastiske Fællesskaber 2019

Halsnæs Affaldshelte

"Alle inviteres til at deltage og alle roses for deres formåen.

Nogle kan hjælpe lidt, andre meget- alt har betydning!

Fællesskabet løfter Halsnæs op mht renhed, skønhed, sundhed, social kontakt på tværs af alle skel, giver lokal stolthed og samhørighed."

 

Køge Søspejder

"Ungerne lærer sammenhold på kryds og tværs.

Der er plads til alle, både børn med særlige behov og børn uden særlige behov.

De viser børnene, at selvom man er forskellige så vi alle mennesker. Og vi skal kunne rumme hinanden."

Kofoed 65+
"Formålet med Kofoed 65+ er at give mennesker over 65 år mulighed for at mødes, udvikles sammen med andre i samme alder, og skabe nye kontakter der kan forhindre ensomhed i den sene alder. 
Vi har formået at danne netværk der rækker ud over skolen, bl.a. via EGV med "spise med de unge" på kollegiet, og et af vores orkestre er at se uden for skolen på forespørgsler."

 

#enmillionstemmer

"Det er første gang denne gruppe af borgere på tværs af diagnoser og kommuner har fundet sammen og står sammen for at få ændret den måde, handicapområdet forvaltes på. Det er en gruppe af borgere, der i årevis har følt sig alene og ikke har orket at råbe op. Nu er de sammen med over 15.000 andre mennesker og har fået håbet tilbage."

 

Mad med Hjertet

"Mad med Hjertet" tilbereder gratis måltider til mennesker ramt af kritisk sygdom og dødsfald i den nære familie. Vi har en mangfoldig frivillig gruppe, og knytter bånd mellem mennesker af forskellig kulturelle, sproglige, etniske, sociale oprindelser, samtidigt med, at vi involverer frivillige, lokalsamfundet, skaber netværk til andre frivillige grupper, og har stort fokus på at reducere madspild."

Tilmeldingen er åben til og med d. 18. september. Derefter vælger TV 2 Lorrys jury, hvilke af de tilmeldte fællesskaber, der skal nomineres til Årets Fantastisk Fællesskab 2019 og dermed er med i konkurrencen om den store pris på 100.000 kr.

(Artiklen fortsætter under boksen)

Jury Fantastiske Fællesskaber 2019 i Hovedstadsområdet

Peter Giacomello

Sekretariatschef, Tuborgfondet


Sarah Mahfoud

Professionel bokser, Vinder af Vild med dans

 

Louise Adrian

Leder af Fangekoret gennem 25 år, Vnder af Fællesskabsprisen 2018

 

Morten Kjær Petersen

Direktør, TV 2 Lorry

Når juryen har peget på fem særligt inspirende fælleskaber blandt de tilmeldte, lægger vi det ud i det åbne, hvem der skal vinde hæderen og den store pris.

Vi på TV 2 Lorry laver præsentationsvideoer af de nominerede fællesskaber, og derefter kan kan alle gå ind og stemme på deres favoritter. Videoerne og afstemningen vil være klar d. 4. november 2019.

Køreplan for Fantastiske Fællesskaber 2019 

  • August: Tilmelding åbner 26. august og slutter 18. september 2019.

  • September: Fem fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
    Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

  • November: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

  • 22. november: Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel - så reserver dagen og aftenen nu!

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Københavnerbænke skal til new York

Særlig udstilling om Danmark: Ikoniske københavnerbænke har kurs mod New York

Royal Run

Person fik hjertestop under Royal Run

Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

Vis mere
20220606-224029-L-1920x1280we

Få overblikket: Sådan påvirker Royal Run trafikken i dag

Mona og Linda(2)

Europæisk nabodag: "Jeg er ikke alene, fordi jeg har rigtig gode naboer"

Vis mere