Afstemning kommer i vejen - Distortion må flytte arrangement

Et af Distortions betalingsarrangementer flyttes fra Rådhuspladsen den 1. juni for at sikre en god afvikling af folkeafstemningen på Københavns Rådhus.

Med 15 dages varsel bliver gadefesten Distortion nødt til at flytte et af festens arrangementer. 

Distortion og Københavns Kommune er således blevet enige om at flytte et betalingsarrangement fra Rådhuspladsen til Vesterbro Passage den 1. juni.

Det sker for at "sikre en god afvikling af folkeafstemningen på Københavns Rådhus," lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Den 1. juni skal danskerne stemme om forsvarsforbeholdet, og det har altså skabt udfordringer i forbindelse med dele af gadefesten, der bliver afholdt for første gang tre år.

Københavns Kommune oplyser, at man i første omgang i samarbejde med Distortion forsøgte at finde en løsning, så der fortsat kunne afvikles Distortion på Rådhuspladsen på valgdagen.

Det har dog ikke været foreneligt med gadefest og afstemning omkring Københavns Rådshus, der med 12.708 stemmeberettigede vælgere udgør byens tredjestørste afstemningssted.

- Valgloven pålægger kommunen at sikre, at folkeafstemningen afholdes i god ro og orden, så alle trygt kan afgive deres stemme.

- Det er vores vurdering, at arrangementet på Rådhuspladsen simpelthen ikke var foreneligt med folkeafstemningen, og det blev bakket op af ministeriet, siger Lars Laustrup, der er direktør ved Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune og står for afviklingen af folkeafstemningen, i pressemeddelelsen.

Akut sagsbehandling

Hos ledelsen for Distortion glæder man siger over, at det er lykkedes at finde en løsning.

- Vi har selvfølgelig respekt for, at det er en særlig situation med valget, og vi er glade for igen at have haft et godt samarbejde med Københavns Kommune om at finde noget mindst lige så fedt på så kort tid, udtaler festivalleder Daniel Toghill,i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune oplyser, at man arbejder nu sammen med arrangørerne bag Distortion på at flytte arrangementet til Vesterbro Passage.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe Distortion med at få en ny lokation på plads, vi tilbyder blandt andet akut sagsbehandling i forhold til at få de forskellige tilladelser i tide, siger Mikkel Mindegaard, der enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det er forvaltningen, der udsteder tilladelser til at afholde arrangementer i det offentlige rum, men den endelige godkendelse af arrangementet vil afhænge af sikkerhedsmyndighedernes godkendelse.

Efter to års corona-aflysning afholdes Distortion i år for første gang siden 2019.

Gadefesten finder sted fra den 1. til den 5. juni på flere lokationer herunder under Langebro, Vesterbro, rundt om i havnen og på Refshaleøen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik