Om lidt bliver deres skæbne afgjort – men hvad er det vigtigste, de vil kæmpe for?

Hvad er det vigtigste for politikerne at få gennemført i næste valgperiode, hvis de får en plads i Folketinget?

Slutspurten frem mod folketingsvalget 2022 er for alvor sat ind.

Tirsdag klokken 08.00 åbner valgstederne, hvor danskerne har mulighed for at sætte deres kryds ud for det parti eller den kandidat, som de ønsker skal repræsentere dem de næste fire år.

Dermed er nedtællingen også begyndt til, at det bliver afgjort, hvilke 179 politikere der får stemmer nok til at have deres daglige gang på Christiansborg i den næste valgperiode.

Men hvad er vigtigst for politikerne at få gennemført, hvis de får tildelt en plads i Folketinget? 

TV 2 Lorry har bedt seks folketingskandidater i vores sendeområde om at kigge i krystalkuglen og fortælle, hvad de gerne vil måles på i den næste valgperiode, hvis de bliver tildelt en plads i Folketinget.

Svarene faldt mandag eftermiddag i forbindelse med TV 2 Lorrys afslutningsdebat ”De sidste svar”.

Med i debatten var Radikale Venstres Sofie Carsten Nielsen, Socialdemokratiets forsvarsminister Morten Bødskov, SF’s Lisbeth Bech-Nielsen, Enhedslistens Rosa Lund, Mette Abildgaard fra De Konservative og Sophie Løhde fra Venstre.

Klik på de seks politikere nedenfor og se, hvem af de nævnte politikere, der finder ældrepleje, trafikstøj, ventelister i sundhedssystemet, klimakampen og unges trivsel som det vigtigste. 

Og husk, at du øverst i artiklen kan se eller gense hele den afsluttende debat, hvor politikerne blandt andet debatterede klima og unges mistrivsel. 

Hvad er det vigtigste for dig at få gennemført i næste valgperiode?

51580-6af17a0e.jpeg

Lisbeth Bech-Nielsen

SF
Lisbeth Bech-Nielsen

Socialistisk Folkeparti

"At vi giver vores børn og unge noget plads, tid, ro på og håb. Det gælder også for klimaet, som er den mest eksistentielle opgave og udfordring, vi har som menneskehed. Men det handler om at give vores børn og unge et samfund, hvor de har det godt. Det lyder banalt, men vi er tydeligvis ikke lykkedes med den opgave, på trods af at vi bliver rigere år for år."

283313-48d25126.jpeg

Mette Abildgaard

C
Mette Abildgaard

Det Konservative Folkeparti

"Jeg vil gerne måles på at levere en mere værdig ældrepleje, hvor vi sikrer en bedre kultur, end det vi har set dokumenteret over den seneste tid. Der er blevet taget meget få - for ikke at sige ingen - tiltag i de seneste år."

283913-7305af39.jpeg

Morten Bødskov

S
Morten Bødskov

Socialdemokratiet

"Jeg er på valg i Rødovre-, Herlev- og Københavns Omegn, og det vigtigste for mig er, at vi får gjort noget ved den alt, alt for voldsomme trafikstøj, der er i vores område."

283729-e85af6a1.jpeg

Rosa Lund

Ø
Rosa Lund

Enhedslisten

"Jeg vil gerne måles på, om det lykkes at komme i mål med at få lavet ligeløn. Altså, at vi får leveret mere i løn til alle de mennesker, der arbejder i vores velfærdssamfund i de traditionelt kvindedominerede fag. Jeg synes, det er pinligt, at de får lav løn."

283472-9922716c.jpeg

Sofie Carsten Nielsen

RV
Sofie Carsten Nielsen

Radikale Venstre

"Radikale Venstre skal måles på klimahandling og det, at ressourcerne følger med til det. Men helt ærligt, så vil jeg også gerne måles på, at vi i dansk politik kan håndtere mere end en ting ad gangen - det betyder både en ansvarlig økonomisk politik, der skaffer mennesker nok til vores velfærd og også den grønne omstilling: At energipriserne kommer ned. Det kræver, at vi kombinerer klimahandling med energikrise og selvfølgelig vores børn og unges trivsel."

283329-06fd0f3c.jpeg

Sophie Løhde

V
Sophie Løhde

Venstre

"Det vigtigste for mig er, at vi får genoprettet vores sundhedsvæsen og får lavet en reel tiårig psykiatriplan, som sikrer, at vi behandler mennesker og patienterne i vores sundhedssystem lige, uanset om man har ondt i sindet eller eksempelvis brækket benet. Og på den måde sikre et sundhedssystem, der får bugt med nogle af de alvorlige ventelister, der er i dag.

Spørg Os - Afstemning

_