Se listen: Her toppede valgdeltagelsen – og her skrabede den bunden

Hovedstadsområdet er både hjemsted for topscorer og bundskraber målt på stemmeprocent.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Se stemmeprocenten ved dit valgsted
Længere nede i artiklen kan du finde resultatet og stemmeprocenten fra netop din kreds og dit valgsted.

Med en stemmeprocent på 84,1 slog dette folketingsvalg ikke rekorder målt på valgdeltagelse.

Årets deltagelse var lidt lavere end ved valget for tre og et halvt år siden, og faktisk skal vi helt tilbage til folketingsvalget i 1990 for at finde en lavere stemmeprocent.

Trods et mindre fald er der dog grund til at glæde sig lokalt, for endnu en gang toppede valgkredsene nord for København listen over steder med den højeste valgdeltagelse, viser en gennemgang af resultaterne.

Rudersdalkredsen, der består af kommunerne Allerød og Rudersdal, er nemlig på ny det område af Danmark, hvor flest vælgere gør brug af sin stemmeret.

90,4 procent lyder valgdeltagelsen på, og det er en lillebitte stigning i forhold til 2019, hvor valgkredsens stemmeprocent lød på 90,3 – hvilket dengang også var landets højeste.

Klap dig selv på skulderen, Ravnsholt

Især Allerød Kommune kan bryste sig af at have flittige vælgere, for med en stemmeprocent på 91,14 er kommunen med til at trække andelen i den nordsjællandske valgkreds op.

Dykker man endnu længere ned i valgresultaterne for området, kan man se, at landsbyerne Ravnsholt og Blovstrød skiller sig ud.

Ved Ravnsholthallen og Blovstrød Skole har hele 94,5 og 94,1 procent af de stemmeberettigede sat kryds på valgkortet.

Rudersdalkredsen er dog ikke den eneste i Nordsjælland med tårnhøj valgdeltagelse. Kredsene Gentofte, Egedal og Fredensborg er også at finde i top-10 på landsplan, mens Falkonerkredsen på Frederiksberg kan notere sig for landets tredjehøjeste stemmeprocent.

(Artiklen fortsætter efter tabellen.)

Vestegnskreds skraber bunden

Mens hovedstadsområdet rummer den absolutte top over valgdeltagelsen, så rummer landsdelen også bunden.

Brøndbykredsen med kommunerne Vallensbæk, Ishøj og Brøndby har nemlig overtaget pladsen som den kreds med den laveste stemmeprocent fra Lollandkredsen, der ved dette valg registrerede den næstlaveste valgdeltagelse.

Bispebjergkredsen i København registrerede den tredjelaveste stemmeandel, og vestegnskredsene Taastrup samt Rødovre er også at finde i den omvendte top-10.

(Artiklen fortsætter efter tabellen.)

Du kan finde resultatet - og stemmeprocenten - for netop din valgkreds og netop det sted, hvor du satte dit kryds, i tabellen herunder. 

Vælg din storkreds, herefter din valgkreds og til sidst det sted, hvor du er stemmeberettiget for at se resultatet og stemmeprocenten:

Stemmefordeling
Hele landet

0 % optalt

Samler man valgkredsene til storkredse og holder disses stemmeprocenter op imod hinanden, topper Nordsjællands Storkreds ikke overraskende, mens den mindste storkreds i form af Bornholm registrerede den laveste valgdeltagelse foran Københavns Omegns Storkreds.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Vanløse storbrand

Deres hjem blev ædt af flammerne:
Nu deler de det sidste billede, de tog, før de mistede alt

Bil legetøjsbutik 112 valby

Bil på afveje rammer butiksfacade

Vis mere