Stemmesluger kæmper lejernes sag, men er med til at stævne hundredvis af dem

Pelle Dragsted er involveret i en stor stævning af hundredvis af private lejere, samtidig med at han går til valg på at beskytte lejerne. Problematisk, mener kommentator.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi skal beskytte de lejere, der bor i de private udlejningsboliger, bedre. 

Sådan sagde Pelle Dragsted (EL) ved TV 2 Lorrys valgdebat fredag aften.

Det er der sådan set ikke noget overraskende ved. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Pelle Dragsted som en af Enhedslistens spidskandidater kæmper for en blandet storby med billige lejeboliger. 

Men udtalelsen vækker alligevel opsigt, da Pelle Dragsted kort før debatten var med til at stævne hundredvis af lejere på Frederiksberg. 

quote Sagen kommer på et meget ubelejligt tidspunkt for ham

Noa Redington, politisk kommentator

Dagen før Pelle Dragsteds udtalelse i valgdebatten kunne TV 2 Lorry nemlig fortælle, at alle 303 lejemål i Den Sønderjyske By på Frederiksberg er blevet stævnet af bygningens ejer, Frederiksberg Boligfond. 

En beslutning, som Pelle Dragsted som næstformand for Frederiksberg Boligfond har været med til at træffe. 

- Det er et problem for ham, da han kommer til at fremstå som én, der siger en ting og gør noget andet. Det virker meget voldsomt, at man stævner alle lejere. Det er ikke noget, man umiddelbart tænker er til fordel for lejerne, siger Noa Redington til TV 2 Lorry. 

Upopulære beslutninger 

Sagen startede år tilbage, da lejerne fra Den Sønderjyske By på Frederiksberg klagede til Huslejenævnet

I sidste uge besluttede Huslejenævnet på baggrund af klagen, at Frederiksberg Boligfond - som ejer af bygningen - nu skal rette op på nogle vedligeholdelsesmangler. 

Men Frederiksberg Boligfond er uenig i huslejenævnets beslutning og har derfor valgt at tage sagen videre i boligretten. I den proces bliver alle 303 lejere stævnet. 

Ifølge formanden for boligfonden, Flemming Brank (K), er beslutningen om rettergang taget på baggrund af ekspertrådgivning, der går på, at der ikke er tale om vedligeholdelsesopgaver i alle huslejenævnets punkter i afgørelsen. 

Men utilfredsheden blandt beboerne er til at tage og føle på. 

- Jeg er så vred, fordi jeg synes, det er usmageligt, udtalte en af lejerne, Jens Gade, til TV 2 Lorry

Problematisk position 

Og det er netop her, at Pelle Dagsted med sin position som værende lejernes stemme og lejernes stævner, ifølge Noa Redington, kommer i en vanskelig situation. 

Det er nemlig ikke ukompliceret at være politiker og at sidde i en driftsorganisation og skulle blive enige om beslutninger.

- Men der kan Pelle Dragsted jo så spørge sig selv om, hvor klogt det er, at han sidder i den bestyrelse, når det kommer til stykket, siger Noa Redington og tilføjer: 

- Sagen kommer på et meget ubelejligt tidspunkt for ham. 

Partiets rygrad

Pelle Dragsted er en vigtig spiller for Enhedslisten i den igangværende valgkamp. 

Med Noa Redingtons ord er han den første, man ringer til i Enhedslisten, når lokummet brænder, og sådan har det været i mange år. 

- Han er i stigende grad blevet rygraden i partiet. Også nu hvor Pernille Skipper ikke genopstiller. Det er meget tydeligt, at Pelle Dragsted er en helt central person, vurderer Noa Redington. 

Det så man også ved kommunalvalget i 2021, hvor han ifølge kommentatoren var en af grundene til, at Enhedslisten fik så godt et valg på Frederiksberg. 

- Han er en meget dygtig og respekteret politiker, som er kendt for sit store overblik og saglighed. Derfor virker det underligt, at han sidder i en bestyrelse, som har stævnet en masse lejere, siger Noa Redington og understreger, at han ikke kender sagens detaljer:

- Men der er tale om en stor historie, for det er ikke en lille forening. Det er mange lejere, som han er med til at stævne, og han er så profileret en politiker, at man som vælger hurtigt kan komme i tvivl om, hvad han egentlig står for i sidste ende. 

TV 2 Lorry har kontaktet Pelle Dragsted, men han har ikke ønsket at stille op til interview om sagen. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20210728-132913-3-1920x1279we

Politikere sætter stopper for udskældt FCK-fanzone – undersøger ny placering

20230222-161444-L-6000x4000ma

Hovedstaden er langt bagud på solceller

Vis mere