Alle diesel- og benzinbiler skal ud af København: Frederiksberg frygter at ende som Vestberlin

Københavns vil have alle benzin- og dieselbiler ud af kommunen i 2030. Men det efterlader Frederiksberg omringet.

Alle benzin- og dieselbiler skal ud af København, når kalenderen runder 2030. Det har en enig borgerrepræsentation i København besluttet i denne uge.

Inden det kan ske, skal lovhjemlen på plads - det har Københavns Kommune bedt ministeren om. Der skal også stilles et stort antal ladestandere op i kommunen. 

quote Vi kan jo ikke bare sige, at de skal smutte ud af Frederiksberg fra den ene dag til den anden.

Michael Vindfeldt (S), Borgmester, Frederiksberg

Og så skal man finde ud af, hvad man gør med Frederiksberg. For hvis der ikke må køre biler på fossile brændstoffer i København, hvordan skal man så komme ind og ud af Frederiksberg?

- Jeg synes jo godt, at København kunne snakke lidt med os, så vi ikke ligger som sådan en slags Vestberlin derinde, og bliver lidt klemt, siger Michael Vindfeldt (S), der er borgmester i Frederiksberg Kommune, til TV 2 Kosmopol.

- Så lad os snakke om det, men der er altså nogle ting, der skal på plads først, fortsætter han og hentyder til den manglende lovgivning.

Frederiksberg følger ikke trop

Det er da ikke helt nyt for Frederiksberg Kommune at tænke i såkaldte emissionsfri zoner. På Hospitalsgrunden på Frederiksberg skal der nemlig være 'adgang forbudt' for diesel- og benzinbiler.

Alligevel er den socialdemokratiske borgmester i hovedstadskommunen ikke klar til at gå lige så langt som København lige nu.

- Det er den vej det går, men om det bliver 2030 eller 2035, eller hvad det bliver, det ved jeg ikke, siger Michael Vindfeldt.

- Vi skal have respekt for, at der er nogle mennesker, der har brug for en bil - også en benzin- eller dieselbil. Vi kan jo ikke bare sige, at de skal smutte ud af Frederiksberg fra den ene dag til den anden, fortsætter han.

Rasmus Steenberger, der er byudviklingsordfører for SF i København, og som har været med til at stille forslaget er bevidst om, at der kan være en udfordring, hvis Frederiksberg ikke følger trop med København.

Han fortæller til TV 2 Kosmopol, at det er en af de problematikker, som Københavns Kommune skal undersøge, inden forslaget om at høre hovedstaden fossilfri skal endeligt vedtages ved årsskiftet.

Spørg Os - Afstemning

_