Ayse er én af rekordmange, der har søgt julehjælp: Der er ikke mad til hele måneden

Prisstigninger på snart sagt alt er årsagen til, at Frelsens Hær har modtaget et rekordhøjt antal ansøgninger om julehjælp, lyder det fra organisationen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag blev der delt julehjælp ud hos Frelsens Hær på Frederiksberg. Her var der både gavekort, fodboldbilletter, slikposer og LEGO til trængende familier.

Og der er et stort behov for hjælpen på grund af inflationen, stigende mad- og energipriser. Faktisk er antallet af ansøgninger om julehjælp det højeste nogensinde hos Frelsens Hær.

quote Julehjælpen gør også, at vi kan spise juleaften. Så det betyder alt

Ayse Hansen, enlig mor til fire

I hele landet er antallet af ansøgninger i år steget med 40 procent til 15.801. 

5.022 af dem ansøgte her i TV 2 Lorrys område. Det er en stigning på hele 50 procent i forhold til sidste år, oplyser organisationen til TV 2 Lorry.

- Der er tale om ansøgere, som lever på et eksistensminimum og ikke har mere, de kan skære ned på. Med de stigende priser på mad, el og varme og den høje inflation kan de ikke få enderne til at hænge sammen, hvilket viser sig i deres rådighedsbeløb. 

- Vi ser faktisk ind i en ny type fattigdom i Danmark, hvor folk må vælge mellem mad eller husleje, siger informationschef hos Frelsens Hær Lars Lydholm.

Råd til at holde jul

Ud af de lidt mere end 5000 ansøgere er der tildelt julehjælp til 3.632. En af dem er Ayse Hansen, der er enlig mor til fire børn og i ressourceforløb. Hun var på Frederiksberg onsdag for at hente julehjælp.

- Med de stigende priser på strøm, varme og mad så kan jeg ikke få det til at løbe rundt med en indtægt på 10.800 og en husleje på 9.700. Der er ikke nok penge til hele måneden. Det hele er blevet for dyrt, siger hun til TV 2 Lorry.

Gavekortene til familierne er på mellem 900 og 2.000 kroner afhængig af antallet af børn, og de penge falder på et meget tørt sted.

- Det gør den forskel, at vi får noget at spise. Det er hårdt sagt, men der er ikke mad til hele måneden. Julehjælpen gør også, at vi kan spise juleaften. Så det betyder alt, siger Ayse Hansen.

Du kan se indslaget i videoen herunder

Kort nyt


Vis mere
faedregruppe.jpg

København omdøber mødregrupper til kønsneutrale barselsgrupper

Skills Sissel

Farens død blev Sissels vej ind i faget:
Nu kan hun blive Danmarks bedste SOSU-assistent

Vis mere