Cykleunion kalder brud med Frederiksberg ærgerligt og gør i stedet kur til København

Mens Frederiksberg Kommune i en sparemanøvre siger farvel til traditionen med afslutning på Postnord Danmark Rundt, ser løbsarrangørerne nu i stedet mod nabokommunen København.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med mandagens budgetforlig i Frederiksberg Kommune er traditionen med opløb på Frederiksberg Allé som afslutning på cykelløbet Postnord Danmark Rundt lagt i graven.

I en besparelse har et politisk flertal i Frederiksberg Kommune nemlig besluttet at stoppe samarbejdet med cykelløbet.

Og det kommer bag på Danmarks Cykle Union (DCU), der arrangerer Postnord Danmark Rundt. Her havde man ikke hørt om den beslutning, før medier som TV 2 Lorry og B.T. skrev om det mandag aften.

Til TV 2 Lorry kalder DCU-direktøren Martin Elleberg Petersen beslutningen ”ærgerlig”.

- Især når man ikke får direkte besked, men i stedet skal læse det i andre medier. Men det er deres sag. Hvis de (lokalpolitikerne, red.) mener det som en generel nedlukning af muligheden for at afholde Postnord Danmark Rundt på Frederiksberg, så det er da både ærgerligt og vemodigt, siger Martin Elleberg Petersen.

Mandag aften sagde Frederiksbergs borgmester, Michael Vindfeldt (S), til TV 2 Lorry, at der i lige så høj grad er tale om, at løbsledelsen i Postnord Danmark Rundt "har fravalgt Frederiksberg".

- Før kunne vi få et smukt opløb på Frederiksberg Allé for de penge, men nu har løbsledelsen gjort det klart for os, at de ikke længere er interesserede i at lave løbsafslutningen her, og så vil jeg mene, at pengene er givet bedre ud andetsteds, lød det fra Michael Vindfeldt.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Traditionen med opløb på Frederiksberg Allé har i mange år været et stort tilløbsstykke. Blandt andet her i 1996, hvor Tour-feberen tiltrak store som små.
Traditionen med opløb på Frederiksberg Allé har i mange år været et stort tilløbsstykke. Blandt andet her i 1996, hvor Tour-feberen tiltrak store som små.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Pride og sportslig stolthed

Den udlægning er DCU dog ikke enig i.

- Vi har ikke fravalgt Frederiksberg. I stedet har vi sagt, at løbet ikke nødvendigvis skal forbi eller slutte på Frederiksberg Allé hvert år. Og når vi denne sommer kørte andre steder, så skyldtes det flere grunde, siger Martin Elleberg Petersen.

Primært, forklarer DCU-direktøren, hang fravalget af Frederiksberg sammen med Copenhagen Pride-paraden, hvis dato faldt sammen med Postnord Danmarks Rundts afsluttende etape.

Derudover har løbsledelsen længe haft et ønske om at gøre løbets sidste etape mere sportsligt attraktiv – og her har den pandekageflade rundstrækning på Frederiksberg sjældent været interessant for andre ryttertyper end feltets sprintere, forklarer Martin Elleberg Petersen.

- Og så lægger det nogle logistiske begrænsninger på løbet, når man skal slutte derinde hvert eneste år. Det har vi længe haft et ønske om at gøre op med. Der er mange andre gode steder i Danmark, hvor cykelløbet kan slutte, siger DCU-direktøren.

Gør i stedet kur til København

Mens det store cykelløb altså for nu siger farvel og tak for denne gang til Frederiksberg, så kan en etapeafslutning meget vel havne i nabokommunen inden længe.

Postnord Danmark Rundt har således blikket rettet mod Københavns Kommune som mulig destination i stedet for Frederiksberg.

- Det kunne være enormt flot med et opløb i København, for eksempel foran Rådhuset på H.C. Andersens Boulevard. Det kunne vi sagtens forestille os, og det ville være en spændende mulighed for os, lyder det fra Martin Elleberg Petersen.

Københavns Kommune er bestemt ikke uvant udi disciplinen afholdelse af cykelløb. Denne sommer var Københavns således både vært for mændenes Tour de France og kvindernes Tour of Scandinavia.

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV), som er fagborgmester for blandt andet store sportsbegivenheder i byen, er da heller ikke afvisende over for idéen om en Postnord Danmark Rundt-etape.

- Det lyder helt sikkert interessant, og det vil vi da gerne kigge på, hvis DCU skulle sende en ansøgning til os. Vi har før med stor succes vist hele verden, at vi er gode til at arrangere cykelløb her i København. Så vi er da åbne over for idéen om at gøre det igen, hvis Postnord Danmark Rundt skulle ansøge om det, siger Mia Nyegaard til TV 2 Lorry.

Af de i alt 31 gange, cykelløbet Danmark Rundt er blevet afholdt, har Frederiksberg været målby for den afgørende etape hele 27 gange, mens enklaven ved en anden lejlighed har været startby.

Sidst løbet sluttede på Frederiksberg var i 2021, da belgiske Remco Evenepoel vandt både etapen, som var en enkeltstart, og løbet sammenlagt.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere