Da millionerne tikkede ind, kom tomheden. Nu advarer han andre
På sociale medier så han jævnaldrende, der tjente mange penge, kørte dyre biler og rejste verden rundt. Men da han selv opnåede den samme succes, gik det op for ham, at noget var helt galt.
Følelsen af tomhed var så småt begyndt at nage.
Da han sidder i en luksuslejlighed i Budapest og tjener op til 15.000 kroner om dagen.
Og sågar sender en faktura til en enkelt kunde på 100.000 kroner.
Det var første gang, han havde prøvet at tjene så mange penge.
- Der troede jeg, at jeg ville blive glad. Det blev jeg også, lige da pengene tikkede ind. Men så var det som om, at det bare blev hverdag igen. Så jeg troede bare, at jeg skulle gøre det en gang til og en gang mere efter det, forklarer 21-årige Alexander Kruse om den tomme følelse han fik, da han tidligere på året nåede sin drøm om at blive millionær.
En følelse, han ikke helt forstod. For han havde jo alt det, han altid havde drømt om. En høj løn, et Rolex-ur og en ejerlejlighed på Frederiksberg.
Han besluttede sig for at prøve at rejse væk. På et retreat i Thailand i en uge.
Men følelsen forsvandt ikke.
Faktisk kulminerede den i et spabad på det fem-stjernede hotel midt i tropeparadiset.
- Det er svært at forklare... Men det føles bare tomt. Jeg bryder fuldstændig sammen, forklarer Alexander Kruse om det øjeblik, hvor det gik op for ham, at han blev nødt til at lave noget om i sit liv.
Flere unge vælger at blive iværksættere
Ifølge Danmarks Statistik vælger flere unge i alderen 18 til 29 år at blive iværksættere. Fra 2010 til 2020 har 62 procent flere valgt at gå den vej.
70 timers arbejde om ugen
21-årige Alexander Kruse har, siden han var 18 år gammel, drevet sit eget marketingbureau. Og så er han partner i en virksomhed, hvor han hjælper kursusvirksomheder med betalt markedsføring og salg.
En karriere der allerede startede, da han i 2.g købte et iværksætterkursus.
Dengang klarede han sig fornuftigt i skolen med gode karakterer og en lav fraværsprocent.
Men da han sideløbende begynder at bygge sin egen virksomhed, forsvinder der mere og mere tid fra skolearbejdet.
Og i 3.g begynder det for alvor at tage fart. Virksomheden vokser, og det samme gør fraværsprocenten. Og så går hans indtægt fra de 3.000 kroner, han indtil videre har tjent som Wolt-bud, til op mod 60.000 kroner om måneden.
Han ender med at afslutte gymnasiet med lutter 02- og 4-taller. Men det vigtigste for ham er, at han nu har endnu mere tid til at arbejde. Faktisk bruger han op til 70 timer om ugen på virksomheden.
Skubbede familie, venner og kæreste fra sig
Alexander Kruse håbede med alt det hårde arbejde, at han kunne få råd til den livsstil, han som 18-årig var begyndt at støde ind i på sociale medier.
Her var der jævnaldrende fra hele verden, der tjente mange penge, kørte i dyre biler og rejste til eksotiske lokationer, fortæller Alexander Kruse.
- Det var noget, jeg syntes, var meget spændende, og som jeg var meget optaget af, siger han.
Det betød til gengæld, at der ikke var plads til ret meget andet i hans liv end arbejde, vækst og indtjening.
- Jeg aflyser rigtig mange aftaler med venner og familie, fordi jeg har for meget arbejde. Jeg var så fokuseret på, at arbejdet kom før alt andet. Også selvom det var søndag, forklarer han.
Faktisk ender han med helt at distancere sig fra sin familie, venner og kæreste, fordi han havde en følelse af, at relationerne skabte ubalance og distraherede ham fra at nå sit mål. Som var at tjene penge, fortæller han.
Pludselig sad han altså blot derhjemme - alene - og arbejdede.
Til gengæld lykkedes det ham at nå de mål, han havde sat sig om 18-årig.
Han tjente 200.000 kroner på en enkelt måned og købte drømmelejligheden på Frederiksberg til knap tre millioner.
- Lige pludselig sidder jeg i den her lejlighed, som jeg hele livet har drømt om. Og det gav mig ikke den følelse, som jeg troede, jeg ville få. Jeg troede, jeg ville opleve en lykke, som ville vende op og ned på det hele, forklarer han.
Har fundet ud af, hvor vigtige relationer er
I dag arbejder Alexander Kruse stadig meget - og er stadig lige ambitiøs.
Men han ved også, at det ikke er pengene, der skal gøre ham lykkelig.
- I dag tænker jeg jo, at jeg som 18-årig gik ind i det her af helt forkerte årsager. Selvom jeg stadig arbejder og har store ambitioner, ved jeg også, at jeg ikke skal binde lykken op på penge, forklarer han.
Tror du ikke, du ville få det meget bedre, hvis du ikke arbejdede så meget - og måske også tjente lidt færre penge?
- Nej, det tror jeg ikke. For jeg elsker mit arbejde, og det er også derfor, jeg stadig arbejder meget. Jeg elsker at bruge tid sammen med mine ansatte og mine kunder og se de resultater, jeg kan skabe, siger han.
Udover arbejdet, fylder relationer i dag langt mere i Alexander Kruses liv. Både til familie, venner og ikke mindst hans kæreste, som han i dag bor sammen med i lejligheden på Frederiksberg.
- Jeg har fundet ud af, hvor vigtige relationer er for mig i mit liv. At jeg rent faktisk kan være sammen med nogen, som hverken er sammen med mig på grund af, hvad jeg laver eller tjener. Det betyder rigtig meget for mig, forklarer han.
Det betyder, at han i dag både er mere opsøgende og overholder de aftaler, han laver - men også sørger for at lægge både arbejde og mobiltelefon væk, når han er sammen med sine nærmeste.
Og så forsøger han generelt at sætte arbejdet mere i system, så det ikke fylder alting. For eksempel holder han nu fri om søndagen, lukker computeren ned og slukker telefonen i bestemte tidsrum, ligesom han er begyndt at løbe en hel del.
Vil advare andre unge
I dag håber Alexander Kruse, at han kan være med til at advare andre unge mennesker mod at lade sig forføre af og glorificere den livsstil, man nemt kan støde på på de sociale medier.
- Der er mange unge, der skriver til mig privat, og spørger, om jeg ikke vil hjælpe dem med at tjene penge. Og mit svar er altid: "Nej, det vil jeg ikke". For hvis man binder sin lykke op på at tjene mange penge og få den succes, man ser på sociale medier, så er man startet det helt forkerte sted.
Er det ikke lidt nemt at sige, at penge ikke betyder så meget? Penge er jo for mange mennesker meget nødvendige for at have frihed, tryghed og stabilitet i livet.
- Jeg tror, penge kan give lykke op til et vist punkt. Men når dine basale behov er dækkede, ændrer det ikke på noget. Og jeg kan tillade mig at sige det, fordi jeg har tjent rigtig mange penge, og det ændrede ikke mit liv eller gjorde mig lykkelig.