Endnu et historisk rådhusdrama: K udvandrer fra budgetforhandlinger på Frederiksberg

For første gang i 112 år bliver Konservative ikke en del af den kommende budgetaftale for Frederiksberg.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I København udspillede der sig torsdag et sandt rådhusdrama, da overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) forlod forhandlingerne om en budgetaftale for kommunen efter store uenigheder om en skattelempelse.

Dermed blev socialdemokratierne med overborgmesteren i spidsen ikke en del af budgetaftalen for første gang i moderne tid.

Nu gentager historien om et historisk rådhusdrama med skat som det centrale stridsspørgsmål sig allerede på Frederiksberg.

Dog med omvendt fortegn. Både hvad angår partibogstav og spørgsmål om skat.

Konservative udvandrer nemlig fra budgetforhandlingerne på Frederiksberg og bliver for første gang i 112 år ikke en del af budgetaftalen for Frederiksberg.

Det fortæller Nikolaj Bøgh, der er er politisk ordfører for Konservative til TV 2 Lorry.

- Vi blev mødt med et ultimatum om en skattestigning på mindst 0,6 procent og uden en øvre grænse. Det er vi ikke villige til, og derfor er vi gået fra forhandlingerne, siger han til TV 2 Lorry.

Frederiksberg Kommune skal spare 150 millioner kroner på det kommende budget, og borgmester Michael Vindfeldt (S) har allerede ved flere lejligheder sagt, at der i budgetaftalen, vil blive lagt op til en skattestigning.

- Det ville vi også have været villige til, men ikke i den størrelsesorden. Det er der ikke brug for lige nu. Vi vil ikke i en tid med inflation og stigende energipriser sende en så stor ekstraregning til Frederiksberg-borgerne, siger Nikolaj Bøgh til TV 2 Lorry.

Forhandlingerne om en endelig budgetaftale for Frederiksberg er fortsat i gang.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra borgmester Michael Vindfeldt (S). Indtil videre uden held. Men på Facebook skriver han i et opslag:

- Jeg kan ikke se, at vi kommer igennem et budget uden at hæve skatten. Ikke fordi jeg har lyst til det. Tværtimod er det for mig det sidste værktøj, vi har i værktøjskassen. Det synes jeg også, at jeg har vist med de mange, mange besparelser, der er lagt frem. Men vi skal også have en by, hvor tingene hænger sammen.

I samme opslag har han offentliggjort flere beregninger, og ifølge borgmesteren vil man komme til at betale omkring 1.700 kroner mere i skat, hvis man tjener i omegnen af 400.000 kroner med en skattestigning på 0,5 procent. 

Budgetaftalen for Frederiksberg forventes at lande i løbet af weekenden. Hvor stor en eventuel skattestigning vil blive for borgerne på Frederiksberg, er altså ikke besluttet endnu.

Efter 112 års uafbrudt dominans på Frederiksberg, tabte Konservative ved sidste kommunalvalg borgmesterposten til Socialdemokratiet.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Henrik Lynghus Furesø

For fire år siden fik Henrik “en underlig idé” - nu kan søvarme være på vej ud i dine radiatorer

Helene

Hundredvis af mennesker til cannabis-demonstration: "Lad os prøve det af. Lad os prøve noget nyt"

Cykel Cyklist Rødt lys Spørg Os Trafik Højresving trafikskilt Politi lovgivning

Maja undrer sig: Hvorfor må man svinge til højre for rødt lys så få steder?

Vis mere
Maya Børnehuset SIV

Mayas familie knækkede først, da hun blev erklæret rask

DSB s-tog trafikændring Linje F

DSB varsler køreændringer på linje F i hele oktober

Vis mere