Frederiksberg hårdt ramt af udligningsreform: "Vi er ikke en rigmandskommune"

På Frederiksberg er borgmester Simon Aggesen (K) svært utilfreds med, at kommunen skal aflevere et stort millionbeløb til andre kommuner.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

53 millioner kroner.

Så meget skal Frederiksberg kommune betale ekstra, hvis regeringens udspil til en udligningsreform bliver vedtaget. Noget som går direkte ind og påvirker borgernes rådighedsbeløb, mener Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K).

- Enten skal vi fortælle alle dem, der bor på Frederiksberg, at vi skal sænke servicen, eller også skal vi hæve skatten, siger Simon Aggesen til TV 2 Lorry.

Det sidste ligger fjernt for en konservativ borgmester, men det kan blive nødvendigt, hvis regeringens forslag til en ny udligningsreform bliver vedtaget.

- Hvis du både har en høj husleje og store grundskyldbetalinger, og du betaler høje leveomkostninger, og du oven i det, skal hæve skatten, så synes jeg, vi rammer vores borgere dobbelt, siger Simon Aggesen.

Vi taler i aften med borgmestrene i Egedal og Lejre samt på Frederiksberg.

Har inviteret ministeren på besøg

Men det ændrer ikke på, at regeringen mener, at de velstillede kommuner i hovedstadsområdet, som har trukket læsset i den kommunale udligning også godt kan bidrage med noget mere i fremtiden.

Eller som Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) Krag udtrykte det på torsdagens præsentation af den nye udligningsreform:

"I nogen kommuner holder der flere luksusbiler i indkørslen end gennemsnittet….Med vores udspil rykker vi 1,4 milliarder kroner fra især de velstillede kommuner i Nordsjælland og i hovedstaden til landkommuner og til ydrekommuner," lød det fra Astrid Krag.

Det fik fredag Frederiksbergs borgmester til at invitere social- og indenrigsministeren på besøg i kommunen.

- Astrid Krag skulle komme en tur til Frederiksberg. Så vil jeg meget gerne vise hende, hvor mangfoldig en by Frederiksberg er. Jeg tror ikke, at frederiksbergborgerne har en opfattelse af, at her er fyldt med flødeskum og dyre biler, siger Simon Aggesen og fortsætter:

"Frederiksberg er ikke en rigmandskommune"

- Der er nogen, der har den opfattelse, at Frederiksberg er en rigmandskommune. Det er en fejl. Vi har kun cirka 23 procent, der bor i ejerboliger, så det er ikke et sted, hvor friværdien ligger gemt i dynerne. Det er et sted, man prioriterer at bo, fordi her er dejligt.

Frederiksberg kommune sender årligt næsten 1,5 milliarder kroner videre til andre kommuner via den kommunale udligning. Står det til borgmesteren, skal der ikke én krone mere den vej.

- Det er helt skævt at regeringen ikke ser på, hvad man har tilbage, når de faste omkostninger er betalt. På Frederiksberg er det dyrt at leve og bo, og hvis vi tvinges til at hæve skatten, så bliver det endnu dyrere at leve og bo her, og det kommer borgerne til at mærke, og det synes jeg er urimeligt, slutter Simon Aggesen.

Astrid Krag har fredag ikke haft lejlighed til at svare på kritikken fra Frederiksbergs borgmester.

 
 
Foto: TV 2 Lorry - grafik


Vis mere
20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Tivoli rødt og hvidt

Efter dansk VM-triumf:
Bygninger lyste op i rødt og hvidt

Vis mere