Frederiksbergs misligholdte ejendomme: Hus har stået forladt i fem år

Kommunen er ejeren af et fint blåt hus i en baggård midt på Frederiksberg. Tidligere var der liv i form af foreninger, men efter der blev konstateret skimmelsvamp, har huset stået forladt. Det har det nu gjort i fem år.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV 2 Lorry har de seneste dage fortalt om Frederiksberg Kommunes misligholdelse af  beboelsesejendomme. Der er dog ikke kun tale om boliger, men også forretningslokaler der stå og forfalder.

I en baggård på Bille Brahes Vej står dette blå hus øde hen. Tidligere er huset blevet brugt til fritidsaktiviteter, blandt andet spejderforeninger, men de seneste mange år har der ikke været meget liv i ejendommen. 

Frederiksberg Kommune oplyser, at huset har stået tomt siden 2016 på grund af  skimmelsvamp. De meddeler også, at forvaltningen er i fuld gang med at undersøge, hvilke muligheder der er for baghusets fremtid.

Huset har stået tomt i fem år, og det har naboerne lagt mærke til. 

Det er også fem år siden frisøren Peter Aagaard overtog en ikoniske frisørsalon fra kendisfrisøren Tage Frandsen. 

Peter Aagaard fortæller, at både han selv og hans kunder har snakket meget om, hvad der dog skulle ske med det flotte blå hus i baghaven.

- Det er jo et helt unikt hus, jeg kan slet ikke forstå, det ikke bliver brugt. Det undrer mig meget, at de ikke gør noget ved det. Det er da også mærkeligt, når man tænker på, hvor meget boligmangel vi har, siger han til TV 2 Lorry

Peter Aagaard fortæller, at både han selv og hans kunder har snakket meget om, hvad der dog skulle ske med det flotte blå hus i baghaven.
Peter Aagaard fortæller, at både han selv og hans kunder har snakket meget om, hvad der dog skulle ske med det flotte blå hus i baghaven.

Peter Aagaard bor selv på Frederiksberg, og han er ret utilfreds med, at være vidne til hans skattekroner bliver spildt på et hus, der forfalder.

- Man kan da ikke bare lade det stå uden at vedligeholde det. Hvis de ikke har tænkt sig at bruge det til noget, kunne de jo rive det ned og lave et grønt område. Jeg forstår virkelig ikke, at de ikke bare gør et eller andet, siger Peter Aagaard, mens han betragter den tomme bygning. 

Regningen bliver kun større

Det er konstateret skimmelsvamp i huset tilbage i 2016, og der er begyndt at komme flænger i ydermuren. Det trænger mildt sagt til en meget kærlig hånd, forklarer René Suhr fra lejerforeningen BOSAM, da han er ude og kigge på bygningen.

- Jo længere tid det får lov at stå, jo dyrere bliver det at renovere det. Man kan allerede se, at det har skader og står og forfalder, siger René Suhr og banker på murværket. 

DET BLÅ HUS(1)

Forvaltningen kigger de på mulighederne for det blå hus, ifølge Helle Sjelle, som er formand for Bolig- og ejendomsudvalget i Frederiksberg Kommune.

- Der vil komme en lind strøm af midler til renovering af kommunens ejendomme, dette hus er selvfølgelig også noget vi kigger på. Jeg syntes, det er vigtig, at der sker noget, og jeg kan godt forstå naboerne er trætte af at se på et tomt hus, fortæller Helle Sjelle til TV2 Lorry. 

Nu er det jo ikke bare naboerne, det er også resten af kommunes beboeres skattekroner, der er blevet spildt fordi huset bare har stået tomt. Regningen på renoveringen bliver større fordi I ikke har forholdt jer til det. Er det ikke lidt sent?

- Der har været nogle andre prioriteringer. Men i 2019 traf man en beslutning om, at man ikke skulle sælge ejendommene, men at der skulle ske noget andet. Nu er vi så i en proces, hvor vi har prioriteret nogle midler til renoveringen af ejendommene. Det tager vi et skridt af gangen, og her finder vi blandt andet ud af, hvad der skal ske med huset her.

Og det har taget fem år?

- Det tager lidt tid, men det havde ikke behøvet, at tage fem år.Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere