Han skrev om dansk hygge - nu vil hele verden høre om det

Meik Wiking fra Frederiksberg har begået et globalt hit med sin lille bog om hygge

- Det er overvældende. Og det er da utroligt dejligt at ens bog klarer sig så godt.

Direktøren for tænketanken "Institut for Lykkeforskning", Meik Wiking har lidt svært ved at få armene ned for tiden, for hans bog  "The Little Book of Hygge" er ved at udvikle sig til en global bestseller.

Først gik bogen, der beskriver den danske hygge, sin sejrsgang i Storbritannien, og nu er turen kommet til USA, hvor der få dage efter udgivelsen er dømt "besteller", i New York Times.

Værnedamsvej i København er et godt eksempel på dansk hygge, mener Meik Wiking (indslag 31/1)

Meik Wiking holder til på Frederiksberg, men bogsuccesen fører den ene udlandsrejse efter den anden med sig - for bogen skal præsenteres. Den er nu oversat til 30 forskellige sprog.

- Vi startede i England - her var oplaget i første omgang på 10.000 eksemplarer. Men nu er den solgt i 250.000 eksemplarer fortæller han og tilføjer:

- Englænderne er jo nærmest forelskede i Danmark.

Coveret til The Little Book of Hygge
Coveret til The Little Book of Hygge

Og  lige så godt ser det ud til at gå bogen i USA. Den kom i handlen for få dage siden. Førsteoplaget blev udsolgt - og den havnede på New York Times bestsellerliste.

- Det er der vist kun to danskere før mig, der har prøvet - nemlig Jussi Adler Olsen og Peter Høegh siger Meik Wiking og lyder nok en lille smule benovet.

Succes-bogen  er bare et af flere bogprojekter, der fortæller en misundelig omverden om det danske fænomen - hygge.

Men hvorfor er det så eftertragtet ligenu?

-Jeg tror, det skyldes, at mange lande har opnået en stor materiel velstand. Og samtidig kan de se, at de nordiske lande - med Danmark helt forrest - ligger i top i forskellige lykkemålinger.  Det handler om vores velfærdsmodel - og så kigger andre efter, om de kan søge inspiration her hos os, forklarer Meik Wiking.

Og jo - han hygger sig gevaldigt med de tilbagemeldinger, han får over bogen.

- Det sker hele tiden og fra hele verden..det er næsten som en dagdrøm. Det er overvældende, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik