Klimaaktivister blokerer McDonald's på Frederiksberg

Aktivisterne protesterer mod regnskovsrydning og et uhæmmet kødforbrug, som skader klimaet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var mange søndagssulte familier, der gik forgæves, da de i dag forsøgte at komme til at spise frokost på McDonald´s restaurant på Falkoner Allé på Frederiksberg.

På slaget ti troppede en gruppe unge klimaaktivister op og etablerede en fysisk blokade ved forretningens hovedindgang. Imens stillede andre sig op langs butikken, hvor de med bannere gjorde opmærksom deres aktion.

Regnskovene i Amazonas er hårdt ramt i øjeblikket. De er udsat for intensiv rydning og afbrænding, og i store områder er ilden ude af kontrol. Aktivisterne foran McDonald´s mener, at den verdensomspændende burgerkæde har et medansvar.

- De er medvirkende til afbrænding. Fordi de vil skabe arealer til fødevareproduktion. Og de fødevarer bliver brugt til dyr, som indgår i McDonald´s produktion. Regnskoven står for at opsuge en stor del af den CO2, der udledes - derfor er McDonald´s medansvarlig, siger en af aktivisterne, Christine, til TV 2 Lory.

Hun peger på, at kødproduktion i øvrigt er klimabelastende.

- Og forbrugerne har magt. Det er det, vi er ved at gøre opmærksom på, siger hun.

De skyder ved siden af, mener pressechef 

Mellem de unge aktivister gik McDonald´s-medarbejdere rundt og dele kædens nye vegetarburgere ud til nogle af de mennesker, der gik forgæves. En af dem er kommunikations- og pressechef Pia Tobberup. Hun mener, at de unge aktivister skyder ved siden af.

-  Vi er sådan set helt enige i fokuset på klima. Og måske netop derfor mener jeg, at de skyder ved siden af målet her. At dømme ud fra mine samtaler i dag med de demonstrerende har Extinction Rebellion fokus på Amazona regnskoven og kød. McDonald’s understøtter aktivt bremsningen af afskovning og skovforringelse i Amazonas, ligesom vi arbejder ambitiøst for mere bæredygtig oksekødsproduktion globalt, bl.a. sammen med WWF. Endelig har vi i Danmark haft vegetarburgere på menuen i snart to år, så dem der foretrækker en vegetarburger har rig mulighed for at vælge det, og dem, der gerne vil have en oksekødsburger, har det samme. Derfor kan det jo ærgre, at de ikke har valgt at gå i dialog med os og høre lidt om vores skridt og ambitioner på området forud for demonstrationen, siger Pia Tobberup.  

Pia Tobberup var  sammen med andre McDonalds i sving med at dele vegetarburgere ud.
Pia Tobberup var  sammen med andre McDonalds i sving med at dele vegetarburgere ud.
Foto: Hans Nørgaard

Ifølge Pia Tobberup blev mange kunder irriterede, da de opdagede, at de ikke kunne komme ind i forretningen. Det skal de efter planen kunne fra klokken 16, når aktionen ifølge aktivisterne selv standser.

Politiet var orienteret om blokaden, men ikke til stede, da TV 2 Lorry var forbi.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Spørg Os Elpriser

Stor forskel:
Derfor er elpriserne lavere i Norge end i Danmark

Parring mellem pandaerne i Zoo

Zoo afprøver ny strategi for pandaparring – direktør er optimistisk

frankmartinsen

Frank var livvagt men endte på Københavns underside med PTSD - og så blev han samlet op

Vis mere
Milan Rahim

Dræbte 19-årig rapper:
Nu er dommen faldet

Bager

Energikrisen er slut, og bageri sænker prisen igen: Men de fleste holder fast

Vis mere