Nu går borgmester ind i sag om Irmaflise

Frederiksberg borgmester, Michael Vindfeldt (S), plæderer for, at mosaikken med Irmapigen, der er blevet lagt i en hærværksaktion på Frederiksberg Allé, kan få lov at blive.

En mosaikflise portrætterende Irmapigen lagt i ly af natten i en hærværksaktion på Walk of Fame-strækningen af Frederiksberg Allé skal have lov at blive i bybilledet.

Det mener Frederiksberg-borgmesteren Michael Vindfeldt (S).

- Det dur ikke, hvis vi har en by, hvor folk begynder at grave kommunens fliser op og lægge egne ned. Punktum. Nyt afsnit. Når det er sagt, så synes jeg, den ser megafed ud. Og jeg er også stor fan af Irma og er ked af, at den lukker, og det er mange andre Frederiksberg-borgere også. Samtidig synes jeg, det er fedt med mere kunst i byen, siger Michael Vindfeldt til TV 2 Kosmpol.

Derfor har borgmesteren, der i øvrigt selv henvendte sig til TV 2 Kosmopol, allerede nu bedt den ansvarlige direktør på området om at sikre flisen, indtil dens endelige fremtid er blevet behandlet politisk.

- Man må ikke nedlægge fliser uden at spørge om lov, men nu ligger den der, og så må vi forholde os til det. Jeg mener, at det ville være ærgerligt, hvis man pillede den op og smed den ud, siger Michael Vindfeldt.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Irmapigen mosaik teaterflisen kunst hærværk graffiti selvtægt protest artpusher
Irmaflisen vakte stor opmærksomhed, da den blev lagt en lørdag nat i april.
Foto: Magnus Ankerstjerne/TV 2 Kosmopol

I stedet har borgmesteren nu bedt forvaltningen for by-, kultur- og miljø om at sikre, at flisen ligger forsvarligt i forhold til overfladehøjden på de omkringliggende fliser, og at belægningen ikke udgør en risiko for fodgængere.

Herefter vil borgmesteren bringe flisens skæbne på politikernes bord, hvor dens fremtid skal afgøres blandt de folkevalgte på Frederiksberg Rådhus.

- Og her taler jeg for, at vi beholder den. Om det så skal være på lige præcis den placering, må vi drøfte til den tid, siger Michael Vindfeldt (S).

Borgmesteren tilføjer, at personen eller personerne, der har lagt Irmapigemosaikken, kan kontakte kommunen uden at skulle frygte for et retsligt efterspil.

- Man skulle jo have spurgt om lov, før man gjorde det. Men hvis nu nogle skulle melde sig, så jeg har meget svært ved at forestille mig, at det skulle kaste en politianmeldelse af sig, siger han.

I det, der velsagtens er den mest frederiksbergske hærværksaktion tænkelig, lagde en eller flere ukendte personer natten til søndag flisen på Walk of Fame-strækningen på Frederiksberg Allé nær de andre teaterfliser med prisbelønnede skuespillere portrætteret.

Billeder fra stedet viser, at personen eller personerne bag aktionen har lagt flisen i hast, idet der søndag morgen fortsat er værktøj og jorddynger ved siden af flisen.

Der kan næppe herske tvivl om, at mosaikken er lagt med reference til Coops udskældte lukning af supermarkedskæden Irma, der har fået mange borgere i hovedstadsområdet til at protestere.

Irmapigen har siden 1907 været logo for kæden af supermarkeder, der til efteråret lukker sine sidste butikker efter 137 år.

Michael Vindfeldt er ikke den eneste socialdemokrat i hovedstadsområdet med høje tanker om hærværket. Marcus Vestager, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation, har i et Facebookopslag talt for at flytte flisen til Ravnsborggade på Nørrebro, hvor den første Irmaforretning slog dørene op i 1885. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik