På Pile Allé på Frederiksberg ligger en labyrint formet som Tuborgs logo.
Der har børn og forbipasserende kunne fare vild blandt labyrintens cirka 7.000 bøgeplanter siden den blev opført i 1993.
Men snart kan det være slut med labyrintleg på Pile Allé, da Frederiksberg Kommune ønsker at lave en udviklingsplan for området.
Den er så skøn, så det ville da være megaærgerligt
Her kan det nemlig komme på tale, at labyrinten, der blev doneret af Tuborgfondet, skal erstattes af idrætsfaciliteter såsom padelbaner eller en indendørs tennishal.
Det vækker røre i Frederiksbergborgernes andedam.
På en uge har over 400 borgere sat deres signaturer på en underskriftindsamling, der vil bevare Tuborg-labyrinten på Pile Allé.
En af dem, der ønsker at labyrinten skal bevares, er 56-årige Charlotte Grønsund, der bor tæt ved labyrinten.
- Nej det må de ikke, udbryder hun, da TV 2 Kosmopol taler med hende lørdag middag ved labyrinten.
- Den er så skøn, så det ville da være megaærgerligt. Der er mange børn, der leger her, og der er en smuk udsigt herfra, fortsætter hun.
Hun bruger selv labyrinten hver dag som en del af hendes daglige gåtursrute, og blandt andet derfor håber hun, at den bliver bevaret.
- Idrætsfaciliteter er for de få, men labyrinten her er for alle, slår hun fast.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Den holdning breder sig videre ind til labyrintens naboer. Nemlig de to restauranter, Krøgers Familiehave og Hansens Gamle Familiehave.
Hos Krøgers Familiehave mener ejer, Joachim Hansen, at labyrinten skal bevares, da det er positivt at have grønne pladser i området.
- Det er jo ikke kønt med en tennishal eller lignende lige der. Det vil ikke være en god idé at rive noget grønt ned, fortæller han.
Derfor er hans underskrift også blandt underskriftsindsamlingens nuværende 317 underskrifter. Til trods for det kan han dog godt se det positive i at etablere flere idrætsfaciliteter til byens borgere.
- Der er ikke plads til alle dem, der gerne vil dyrke idræt, så det kan jeg sagtens se, men der er bare nogle ting, der er værd at bevare, siger han.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Hos Hansens Gamle Familiehave står Ann Poulsen og modtager gæster i døren. Hun har arbejdet på stedet i ni år, og i den tid har hun oplevet, hvor populær labyrinten er blandt spisestedets gæster.
- Børn tager som regel turen forbi labyrinten efter, at de har været her. Labyrinten hører til her, så det ville være synd, hvis man rev den ned, siger hun.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Inde i labyrinten leger Helge Tesgaard og Trine Tvildal med deres børn efter, de lige har været en tur i København Zoo, der ligger knap en kilometer derfra. Også de mener, at labyrinten skal bevares.
- Børnene er glade for den, og det er en dejlig rolig oplevelse efter en tur i zoologisk have, siger Helge Tesgaard.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
En anderledes holdning findes dog ikke så langt derfra. Nemlig inde blandt tennisbanerne bag ved labyrinten.
Her står Julia Lee og Jakob Mikkelsen med deres børn. De mener, at Frederiksberg har for få idrætsfaciliteter, så derfor er det tiltrængt med flere.
- Vi bruger ikke labyrinten særligt meget, så derfor vil det være okay for os, siger de og tilføjer:
- Måske en udendørs padelbane eller lignende kunne være en god idé.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
For tidligt til at tage stilling
Det er både Kultur- og Fritidsudvalget samt By- og Erhvervsstrategisk Udvalg i Frederiksberg Kommune, der skal tage stilling til labyrintens fremtid.
Men ifølge Lotte Kofoed (SF), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i kommunen, så er det alt for tidligt i processen til at politikerne kan svare på, hvad de mener, der skal ske med labyrinten.
- Lige nu er status, at vi ønsker at lave en udviklingsplan for hele området ved Pile Allé, siger hun til TV 2 Kosmopol.
Hvad mener du, at der skal ske med labyrinten?
- Hvad, der skal ske i området, tager vi først stilling til, når der er en konkret plan at tage politisk stilling til, svarer hun og tilføjer:
- Jeg mener ikke, at man skal sige ja eller nej til noget, før man har undersøgt, hvad man konkret har af muligheder.
Vi bruger ikke labyrinten særligt meget, så derfor vil det være okay for os.
Der lyder lignende toner fra Enhedslistens Rasmus Holme, der er medlem af By- og Erhvervsstrategisk Udvalg i kommunen.
- Vi vil gerne have en sag forelagt politisk, før vi kan tage stilling til noget, siger han.
Og Lone Loklindt (RV), der er formand for By- og Erhvervsstrategisk Udvalg i Frederiksberg Kommune er også enig med sine politiske kollegaer. Dog mener hun, at kommunen trænger til flere idrætsfaciliteter.
- Idrætsfaciliteter er en mangelvare i kommunen, siger hun.
Grundlæggende ser de tre politikere meget positivt på borgernes underskriftsindsamling, der skal vise politikerne, at labyrinten skal bevares.
- Det er dejligt, at vi har engagerede borgere, der gerne vil tage ansvar for lokalområdet, siger Lotte Kofoed (SF).
Derfor forsikrer hun nu borgerne om, at de bliver hørt, når kommunen skal tage stilling til, hvad der helt konkret skal ske med området ved labyrinten på Pile Allé.
- Når der er noget mere konkret, så kommer der til at være en proces, hvor borgerne bliver hørt og inddraget i, hvad der skal ske. Det kan jeg love, slår hun fast.