Skole og 80 børnehavebørn sendt hjem efter gaslæk

En børnehave og en skole på Frederiksberg er blevet evakueret og sendt hjem efter meldinger om gaslugt, lyder det fra Hovedstadens Beredskab.

Opdatering kl. 18.30
Frederiksberg Forsyning oplyser til TV 2 Kosmopol, at gaslækket nu er lokaliseret, og gasledningen bliver efter planen repareret i løbet af tirsdag aften.

Hovedstadens Beredskab er endnu en gang synlige og tilstede efter melding om gaslugt i bygning på Frederiksberg, skriver de på Twitter tirsdag eftermiddag.

Det sker efter en melding om gaslugt i en børnehave på Rolfs Plads på Frederiksberg.  

- 80 børn er først blevet evakueret til det nærliggende Frederiksberg Center, men er nu sendt til afhentning af deres forældre, siger operationschef Martin Kjærsgaard til TV 2 Kosmopol. 

Tidligere tirsdag formiddag blev elever fra Skolen på Nyelandsvej, der ligger i nærheden af børnehaven, også evakueret og siden sendt hjem på grund af gaslugt

Der er tale om "samme hændelse", et læk i en stikledning til hovedledningen, som endnu ikke er endeligt lokaliseret, oplyser vagtchefen:

- Det er den samme utæthed, som Frederiksberg Forsyning lige nu knokler på at finde, hvor kan være, siger han. 

Forsyningsselskab: Borgere skal ikke være bange

Frederiksberg Forsyning arbejder på højtryk for at finde lækagen, siger selskabet til TV 2 Kosmopol:

- Vi henter folk ind, så vi 100 procent sikkert får lokaliseret og løst problemet. Vi har de bedste folk på opgaven, det er folk, der kender ledningsnettene til punkt og prikke, lyder det fra kommunikationskonsulent Lotte Lindboe fra Frederiksberg Forsyning. 

- Vi har en formodning om problemet, og hvordan det har bevæget sig derhen, hvor det har. Og lige nu forebygger vi, indtil problemet er løst, siger hun. 

Både skolen og børnehaven er blevet grundig udluftet, så der ikke er farlige mængder gas. 

Derudover er meldingen til borgere på Frederiksberg, at de ikke skal være bange: 

- Borgere i nærheden skal ikke være bekymrede eller bange, for situationen er for vores vedkommende under kontrol, siger Lotte Lindboe.

Københavns Politi bekræfter, at der ikke er nogen fare for borgere i nærheden.

- Det er uvist, hvor længe det vil tage at reparere gasledningen, som lækker. Men der er ingen brand- eller eksplosionsfare, oplyser politiets vagtchef til Ritzau.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik