Sparebudget på Frederiksberg betyder farvel til stort cykelløb

Frederiksberg Kommune stopper Postnord Danmark Rundt-samarbejdet. Dermed slutter den mangeårige tradition med opløb på Frederiksberg Allé som afslutning på etapeløbet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som led i besparelser for 69 millioner kroner har et flertal på Rådhuset i Frederiksberg Kommune besluttet at stoppe det mangeårige samarbejde med cykelløbet Postnord Danmark Rundt.

Det fremgår af budgetforliget, som mandag blev indgået mellem fem af de seks partier i kommunalbestyrelsen.

Det betyder, at traditionen med afslutning på løbets sidste etape på Frederiksberg Allé nu hører fortiden til.

- Det viser, hvordan vi har været rundt i alle kroge af budgettet for at finde penge, og at vi har vendt hver en sten, siger Michael Vindfeldt (S), borgmester i Frederiksberg Kommune, til TV 2 Lorry.

Siden løbets tilblivelse har Frederiksberg ellers været noget nær fast inventar som sidste stop ved en af Danmarks største sportsbegivenheder.

Kun to gange, siden cykelløbet genopstod i 1995 efter en flerårig pause, har Frederiksberg ikke været en del af ruten, og kun tre gange er løbet sluttet andetsteds. 

Det skete i 2010, 2017 (hvor Frederiksberg i stedet var startby) samt i år, hvor løbet kørte i en bue uden om hovedstaden og i stedet sluttede i Vejle.

Ved at stoppe aftalen om at agere målby for cykelløbet sparer Frederiksberg Kommune 0,3 millioner kroner på driftsudgifter til afspærring af byrum, fremgår det af budgettets oversigt over effektiviseringer og besparelser.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) mener dog, at der i lige så høj grad er tale om, at løbsledelsen i Postnord Danmark Rundt "har fravalgt Frederiksberg".

- Før kunne vi få et smukt opløb på Frederiksberg Allé for de penge, men nu har løbsledelsen gjort det klart for os, at de ikke længere er interesserede i at lave løbsafslutningen her, og så vil jeg mene, at pengene er givet bedre ud andetsteds, siger Michael Vindfeldt.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Den belgiske superstjerne Remco Evenepoel, der i øvrigt lige har vundet Vuelta a España, vandt både etapen og løbet sammenlagt, sidst Postnord Danmark Rundt kom forbi Frederiksberg i 2021.
Den belgiske superstjerne Remco Evenepoel, der i øvrigt lige har vundet Vuelta a España, vandt både etapen og løbet sammenlagt, sidst Postnord Danmark Rundt kom forbi Frederiksberg i 2021.
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Fast inventar

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Danmarks Cykle Union (DCU), der arrangerer Postnord Danmark Rundt.

Hverken projektchefen for cykelløbet, Frank Hyldgaard, eller race manager Jens Kasler er vendt tilbage på TV 2 Lorrys henvendelser.

I forbindelse med, at Frederiksberg ikke var en del af ruten år i, udtalte Frank Hyldgaard til lokalmediet FrederiksbergLiv, at løbsledelsen ønskede at ”gøre op med traditionen om at lægge os fast på, at Frederiksberg altid er målby for sidste etape”.

- Det kræver simpelthen for mange ressourcer at lukke af for trafikken, hvis feltet skal ind eller ud af Frederiksberg eller af København for den sags skyld, sagde Postnord Danmark Rundts projektchef, Frank Hyldgaard dengang til FrederiksbergLiv.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Frederiksberg Allé tog sig også godt ud i år 2000, da estiske Jaan Kirsipuu vandt løbets afsluttende etape.
Frederiksberg Allé tog sig også godt ud i år 2000, da estiske Jaan Kirsipuu vandt løbets afsluttende etape.
Foto: Søren Steffen/Ritzau Scanpix

Af de i alt 31 gange, cykelløbet Danmark Rundt er blevet afholdt, har Frederiksberg været målby for den afgørende etape 27 gange, mens enklaven ved en anden lejlighed har været startby.

Løbet blev første gang afviklet i 1985, dengang under navnet Bikuben Danmark Rundt.

I 1986 sluttede løbet for første gang af mange med en etape på Frederiksberg. Denne blev vundet af hollænderen Marco van der Hulst, mens danske Jesper Worre, der senere skulle komme til at fungere som mangeårig løbsdirektør, vandt cykelløbet sammenlagt.

Sidst løbet sluttede på Frederiksberg var i 2021, da belgiske Remco Evenepoel vandt både etapen, som var en enkeltstart, og løbet sammenlagt.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere