Tysk han-elefant er landet i København

Elefanten Niang skal dog kun bo i København Zoo i cirka otte måneder, da den skal videre til Polen.

Det har i bogstavelig forstand været en tung morgen på toppen af Valby Bakke. For onsdag morgen fik Zoologisk Have København en ny elefant på besøg. 

Det er den 39-årige hanelefant Niang, der er blevet sendt på ferie i København.

Hidtil har det store snabeldyr haft hjemme i den tyske by Leipzig, men fremover skal han bo i polske Lodz, hvor han har fået plads i den lokale zoologiske have.

 
 
Foto: Emil Helms - Ritzau Scanpix

Problemet er bare, at anlægget i den polske zoo langt fra er færdigt, og derfor skal Københavns Zoo fungere som elefanthotel de næste otte måneder.

Pressechef i Københavns Zoo, Jacob Munkholm Hoeck, er glad for, at de kan hjælpe deres europæiske kolleger.

- Vores gamle hanelefant døde jo af sygdom i juli, så vi har et helt han-anlæg, som står tomt, og der er ikke lige nogle hanner, som står klar til at flytte ind permanent, så vi har tilbudt vores hjælp, siger Jacob Munkholm Hoeck.

 
 
Foto: Emil Helms - Ritzau Scanpix

Niang kommer dog ikke til at gå sammen med de andre elefanter, da det er et længerevarende projekt at få introduceret en ny elefant for den nuværende elefantflok.

En anden god grund til at holde elefanterne adskilt er den kommende elefantfødsel, som forventes at finde sted i løbet af oktober, oplyser Zoo.

Under fødslen er det nemlig kun flokkens hunner og øvrige unger, der må være til stede.

Niang kommer derfor til at gå i det tomme han-anlæg, som ligger ved siden af anlægget med de andre elefanter.

 
 
Foto: Emil Helms - Ritzau Scanpix

En tung omgang

Elefanten er det tungeste dyr på landjorden, og Niang er med sine 4,8 tons ingen undtagelse på vægtskalaen.

Elefanten er dog ikke kommet marcherende, men er blevet transporteret i en transportvogn på motorvej. Det meste af turen har forgået sovende, da elefanten har fået noget beroligende på vejen.

 
 
Foto: Emil Helms - Ritzau Scanpix

Ved ankomsten til Frederiksberg blev transportkassen løftet i kran ned på en rullevogn med tremmer, som står tæt ved buret.

Vognen blev så rullet hen til indgangen af buret, hvor tremmerne blev løftet, og elefanten kunne derefter gå ind i sit nye anlæg.

Spørg Os - Afstemning

_