Mørke gader skaber utryghed: Politikere vil have gadebelysning tilbage

Dansk Folkeparti og Fjordlandslisten ønsker at få gadebelysningen tilbage i Frederikssund Kommune. Begge partier mener, at den manglende belysning skaber utryghed i byen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er mørkt i Frederikssund Kommune mellem klokken 1 og 5 om natten. Helt mørkt. 

Sådan har det været siden 2019, hvor kommunen besluttede at slukke alle gadelamper i kommunen om natten for at spare på strømmen.

Nu vil både Fjordlandslisten og Dansk Folkeparti dog have tændt for lamperne igen og fundet penge til det i det kommende kommunale budget. 

Ifølge de to partier skaber mørket nemlig utryghed. 

- Det er for utrygt, at gadebelysningen ikke er tændt om natten. Folk færdes i nattemiljøet, og nogen går ikke i seng før klokken 1, specielt i weekenderne. Så det med at færdes steder, hvor der er bælgravende mørkt, det giver en utryghed, siger Kirsten Weiland (Fjordlandslisten), der er formand for plan- og teknikudvalget i Frederikssund Kommune.

Det mener Inge Messerschmidt (DF) også. Hun har endda oplevet at få henvendelser fra borgere.

- Borgere har kontaktet mig, skrevet til mig, ringet til mig og standset mig på gaden. De har sagt, at det faktisk er meget utrygt at færdes nede i bymidten, men også på de små villaveje hvor lyset også bliver slukket.

- Det er både unge og ældre borgere, som kontakter mig. Det er ikke kun én aldersgruppe. Det er alle. Derfor har jeg kæmpet for at få lyset tilbage i de sidste to-tre år, siger Inge Messerschmidt.

Alligevel er socialdemokraterne ikke med på at tænde lyset igen. Til gengæld vil man gerne fra socialdemokratisk side se på smartere løsninger fremadrettet.

Det fortæller Anne-Lise Kuhre (S), der også sidder i kommunens plan- og teknikudvalg.

- Vi skal se på en helt anden mulighed, i noget smart belysning. Dér hvor man føler sig utryg, eller hvor der er meget mørkt, kunne man lave smart belysning. Lyset tænder, når man kommer forbi en lysstander, og det slukker, når du er væk igen, siger Anne-Lise Kuhre.

Hun slår fast, at Frederikssund Kommune ikke bare skal have tændt lys konstant.

- Vi skal ikke bare have lys tændt 24/7, fordi det giver ikke mening. Vi skal spare på CO2’en og på energien. Vi slukker alt, hvad vi kommer i nærheden af. Det ville være fjollet, hvis vi bare lod alt muligt energi komme ud i luften, siger byrådsmedlem Anne-Lise Kuhre (S).

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere