Sebastian laver sine kaniners lort om til penge: ”De har fået mit gamle soveværelse”

Det er nok de færreste, der får noget brugbart ud af deres kæledyrs afføring. Det gælder dog ikke Sebastian Reiermann. Han producerer nemlig gødning af kaninlort.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet i december 2022, men vi synes, den er så fascinerende, at vi har valgt at genudgive den. God fornøjelse. 

Når 26-årige Sebastian Reiermann fra Frederikssund har fået fri fra sit fuldtidsarbejde, bruger han blandt andet tid på at indsamle kaninlort fra sine tre kaniner – og det med god grund.

Kaninafføringen er nemlig grundpillen i hans nyopstartede virksomhed, Bunny Grow – en virksomhed, der udvikler og leverer 100 procent organisk gødning fra kaniners afføring.

Virksomheden er den første af sin slags herhjemme, og for Sebastian Reiermann startede det hele med en observation.

Starten på erhvervseventyret begyndte en dag "for nogle år siden", da Sebastian kom hjem med kaninen Kawaii. Kawaii fik unger med vennens hankanin, Dumbo. Det resulterede blandt andet i en sød hankanin med træk fra begge sine forældre, der kom til at bære navnet Portobello. 

Portobello boede i en løbegård, der var indrettet i stuen, mens Sebastian ventede på at få ham kastreret. En dag slap Portobello desværre ud af sin løbegård og gjorde Kawaii gravid, og her kommer så den sidste kanin - Valverde - ind i billedet.

Og med tre kaniner var der pludseligt meget at se til.

- Jeg opdagede, hvor meget lort de (kaninerne, red.) lægger, og så tænkte jeg, at man måtte kunne bruge det til noget, siger Sebastian Reiermann.

Blender lort til pulver

Kaninafføringen bliver både leveret fra hans tre egne kaniner, som er blevet trænet til at træde af på naturens vegne i en kattebakke, men han får også leveret kaninafføring fra andre kaninejere.

Derefter starter processen med at få lavet kaninafføringen om til den gødning, som han i sidste ende kan tjene penge på.

- Jeg får tilsendt råvarer af vores leverandører, og det blender jeg til pulver, og derfra laver jeg forskellige gødninger, siger Sebastian Reiermann.

Artiklen fortsætter under billedet.

På billedet ses to af Sebastians Reiermann leverandører - kaninerne Valverde og Kawaii.
På billedet ses to af Sebastians Reiermann leverandører - kaninerne Valverde og Kawaii.

Sebastian Reiermanns kaniner har tilsyneladende også et godt liv hjemme i hans lejlighed i Frederikssund.

Kaninerne har nemlig et helt værelse for sig selv.

- De har fået mit gamle soveværelse, så de har cirka 20 kvadratmeter, siger Sebastian Reiermann.

Mange søvnløse nætter

Vejen fra den spæde idé til den endelig lancering af produktet har ifølge Sebastian Reiermann heller ikke været helt nem.

Efter et års produktudvikling, der indebar masser af research, arbejde med godkendelser og nætter uden søvn, kunne han begynde at sælge sine produkter.

- Det føles godt at kunne eksekvere og sætte handling bag sine ord, siger Sebastian Reiermann til TV 2 Kosmopol.

For nuværende kan Sebastian Reiermann ikke leve af virksomheden, og han påpeger da også, at markedet for kaningødning ikke er så stort.

Han håber dog, at det ændrer sig fremover.

- Jeg håber, det kan blive større. Jeg håber, at folk får øjnene op for kaningødningens gode effekter, siger Sebastian Reiermann.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik