Uhelds-bro lukket i seks uger: Kommune opfordrer bilister til at tage cyklen

Renoveringen af Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund betyder, at køretøjer ikke må krydse den i seks uger. Kommunen opfordrer i stedet til, at man dropper bilen og "hopper på den tohjulede".


Frem til den 22. april skal tusindvis af bilister i Frederikssund Kommune se langt efter at kunne krydse Kronprins Frederiks Bro over Roskilde Fjord.

Den knap 90 år gamle bro er nemlig blevet spærret for køretøjer og skal gennemgå en større renovering, som efter tre byggefaser til mellem 16 og 20 millioner kroner i alt, vil stå færdig i 2024.

Renoveringen skal fremtidssikre broen, og Frederikssund Kommune benytter de seks ugers afspærring af broen til at opfordre kommunens bilister til at tænke i mere klimavenlige alternativer til bilen.

Trænger til en kærlig hånd

Det er ikke første gang, Kronprins Frederiks Bro er i medierne.

Gennem de seneste år har flere ulykker nemlig fundet sted på klapbroen, som i august 2022, hvor den pludseligt åbnede sig, imens bilister og gående befandt sig på den.

Det er Vejdirektoratet, som driver og vedligeholder broen, og den omfattende renovering skal være med til at fremtidssikre den og udrede mange års slitage, forklarer Jens Præst Nielsen, der er projektleder hos Vejdirektoratet.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Jens Præst Nielsen, projektleder hos Vejdirektoratet.
Jens Præst Nielsen, projektleder hos Vejdirektoratet.
Foto: Leo Mortensen / TV 2 Kosmopol

- Det overordnede mål er at levetidsforlænge broen, fortæller han til TV 2 Kosmopol og fortsætter:

- Med den her ændring tror vi, at den holder i 35 til 50 år, før den skal ud for den samme omgang. 

"Lad bilen stå og tag cyklen"

Samtidig med renoveringen af Kronprins Frederiks Bro lancerer Frederikssund Kommune  en række initiativer og en opfordring til bilisterne, som skal få flere til at vælge cyklen fremfor bilen.

For at opnå det tilbyder kommunen blandt andet, at unge på visse uddannelser kan låne elcykler, som de kan bruge til og fra campus.

Samtidig opfordrer kommunen til, at flere deler køreturen gennem samkørsels-app'en Ta' Med fra FDM.

- Vi prøver at tænke ud af boksen i disse klimatider, og se på om vi kan bruge lidt mere klimavenlige alternativer til bilen, fortæller Lars Jepsen (S), der er næstformand i Plan- og teknikudvalget samt 2. viceborgmester i Frederikssund Kommune.

Er det ikke lidt let sluppet at sige til borgene, at de bare skal tage cyklen eller køre sammen?

- Jo, det er det, og det kan også godt virke sådan, konstaterer Lars Jepsen og fortsætter:

- Vi arbejder meget med sundhed i Frederikssund Kommune, og i den forbindelse er det jo en oplagt mulighed, når nu Vejrdirektoratet har valgt at lukke broen, at prøve at gøre noget lidt anderledes.


Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20230222-161444-L-6000x4000ma

Hovedstaden er langt bagud på solceller

20191001-144923-7-5784x3856ma

Det vil det koste at gøre kollektiv transport gratis

Vis mere