Verdensmester vil motivere benamputerede til at dyrke sport

I weekenden er der løbeskole i Farum for benamputerede, hvor verdensmesteren i længdespring, Daniel Wagner, vil dele ud af sine erfaringer.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

At være benamputeret behøver ikke være ensbetydende med et stillesiddende liv. Det er Daniel Wagner et levende bevis på. 

I juli måned vandt han guld i længdespring under VM i para-atletik i London. Ved samme lejlighed løb han sig til en sølvmedalje i 100 meter løb for benamputerede. 

- Det betyder alt for mig at kunne dyrke sport, selvom jeg er benamputeret. Det har jeg gjort hele livet, så det er en del af mit DNA. Jeg er rigtig glad for at kunne gøre det på et niveau, hvor jeg kan repræsentere mit land, lyder det fra Daniel Wagner. 

Ikke en begrænsning

Selv mistede Daniel Wagner sit ben efter en trampolinulykke i 2008, da han var 14 år gammel. To år senere begyndte han at dyrke atletik med en benprotese. 

- Jeg ser det ikke som en begrænsning, og jeg opfatter ikke mig selv som handicappet. For mig handler det om at se muligheder istedet for begrænsninger, siger Daniel Wagner.

Netop det budskab vil den 24-årige para-atlet dele på Sahvas løbeskole for benamputerede i Farum i den kommende weekend.

Her kommer der - udover løb - til at være en masse forskellige aktiviteter som bordtennis, rulleski, badminton og cykling. Formålet er at lære deltagerne at bruge deres benprotese optimalt og lade dem afprøve en masse forskellige sportsgrene.

- Jeg er der for at være en rollemodel og for at inspirere deltagerne ved at vise, hvad det er muligt at opnå med en benprotese, fortæller Daniel Wagner. 

Lære af hinandens erfaringer

Sahvas løbeskole er derudover et rigtig godt sted at skabe netværk, lyder det fra para-atleten. 

- Det er rigtig fedt at tale med andre benamputerede og lære af hinandens erfaringer med for eksempel bandagister og de forskellige benproteser.

Sahvas Løbeskole foregår i weekenden den 29. september til 1. oktober 2017 i Farum.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere