Vil du starte et bofællesskab? Så vil kommune sælge nedlagt skole

Furesø oplever stor interesse for at leve i sociale sammenhold. Derfor sætter kommunen nu en skole til salg, så en køber kan omdanne det til bofællesskab.

Bofællesskaber er det nye sort.

Det har de fundet ud af i Furesø Kommune, hvor forskellige varianter af den sociale boligform i disse år skyder op flere steder i kommunen.

Nu tilbyder kommunen en nedlagt skole med 864 kvadratmeter bygninger og 8.000 kvadratmeter grund at boltre sig på til interesserede købere, der vil lave det om til et bofællesskab.

Prisen? 9,5 millioner kroner.

Til gengæld giver en snarligt vedtaget lokalplan mulighed for at omdanne skolen til hele 25 familieboliger og et fælleshus.

- Furesø er en kommune, som mangler flytter til for at være sammen med sine naboer. Det er en kultur, der har eksisteret i mange år og som vi gerne vil understøtte. Derfor sætter vi nu skolen her til salg som bofællesskab, siger Egil Hulgaard, der er som byrådsmedlem for De Konservative er formand for byudvikling og bolig i Furesø Kommune.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Furesø sætter skole til salg: Køber skal lave det til bofællesskab.

Kravet til køber er, at man går i gang med at opføre bofællesskabet senest 12 måneder efter, at en ny lokalplan vedtages. Desuden vægtes emner som bæredygtighed, arkitektoniske visioner og mangfoldighed også, når kommunen skal godkende en køber.

Skolen, der har navnet Bygmarkskolen, ligger i Farum-bydelen Stavnsholt, og har længe stået tom.

Egil Hulgaard, formand for byudvikling og bolig i Furesø Kommune, oplever stor interesse for bofællesskaber i Furesø.
Egil Hulgaard, formand for byudvikling og bolig i Furesø Kommune, oplever stor interesse for bofællesskaber i Furesø.
Foto: TV 2 Kosmopol

Derfor så kommunen sit snit til at imødekomme en voksende interesse for leve i bofællesskaber og samtidig slippe af med en rønne.

- Der har været en interesse fra borgere, der efterspurgte bofællesskaber. Det er en interesse, vi som politikere gerne støtte op om, siger Egil Hulgaard.

I 2013 indledte kommunen en serie af borgermøder, der viste en stor interesse i kommunen for at oprette bofællesskaber.

Siden er flere opstået, blandt andet i området i og omkring flyvestationen i Værløse. Derfor er det naturligt, at skolen tilbydes som bofællesskab, mener formanden.

- Vi oplever en overvældende interesse for at bo i bofællesskaber. Der kan nærmest ikke bygges boliger nok. Det er helt sikker en bo-form, der er kommet for at blive, 

- Der har været en interesse fra borgere, der efterspurgte bofællesskaber. Det er en interesse, vi som politikere gerne støtte op om


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik