5 du skal prøve: Svøm på disse hemmelige badesteder

I sommerserien "5 du skal prøve" vil fem lokale eksperter guide dig til de bedste og mest unikke smage og oplevelser her i Lorryland. Og i denne guide bliver du introduceret til fem hemmelige badesteder.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er det noget bedre end at nedsænke sit legeme i køligt og lifligt vand, når sommervarmen buldrer der ud af og svedigt stof klistrer til ryggen? 

Nej, det er der faktisk ikke, mener vi her på redaktionen. 

Til gengæld er vi ikke begejstrede for overfyldte strande, tætpakkede fluepapirer, eller at stå i lange køer for at få vandet en enkelt tå ved et havnebad. 

Derfor har vi vendt os mod ekspertisen og bedt naturvejleder og naturelsker Jes Aagaard, om at anbefale fem, hemmelige badesteder her i TV 2 Lorrys sendeområde. 

Og tænker du, at ham Jes Aagaard virker bekendt, så har du helt ret.

Han er nemlig berømt for blandt andet at nyde en levende edderkop i ny og næ. Er du gået glip af det virale hit, hvor edderkoppen bliver guffet, kan du se videoen i bunden af denne artikel. Bonusinfo: Sådan en edderkop smager lidt af fjordreje, mener naturvejlederen. 

Nå, men vi skal tilbage til badestederne. 

Jes Aagaard kan snildt følge redaktionens ønske om at bade fra mindre overrendte steder. Og derfor er han klar med en liste af fem nærmest hemmelige badesteder, som han vil anbefale vores læsere af fornøje sig med. 

Fem hemmelige badesteder du skal prøve

1

Hestefællede i Kongelunden, Dragør

- Hestefællede i Kongelunden er et nærmest ukendt sted, hvor det lave vand er utrolig velegnet til små børn. Man er kun 12 km fra Rådhuspladsen, men alligevel i en helt anden verden, fortæller Jes Aagaard. 


- Det er muligt at parkere på de store p-pladser ved Skovvejen i Kongelunden, hvorfra der er en smuk gåtur gennem skoven ned til stranden. 


- Det er i øvrigt et af de få steder i København, hvor man kan se solnedgangen i havet. 


Læs mere Hestefællede i Kongelunden her.

N.B. TV 2 Lorrys journalist kæmpede en brav kamp for at finde denne hemmelige og afsidesliggende strand med solscremes-svedig krop og treårstrodsig søn på nakken, men måtte opgive det første forsøg. 

Der er nemlig et par kilometer at gå fra parkeringspladsen, og det kan være lidt svært at regne ud, hvor man skal gå hen. 

Derfor lyder anbefalingen her fra, at man skal tage cyklen, hvis det er muligt. Og på dette link finder man den præcise rutevejledning til den yndige lille strandstrand. 

2

Furesøbad, Værløse

- Som man kan høre på navnet, ligger badestedet på kanten af Furesøen. For de lokale er det helt almindeligt at bade der. Men for os andre, som er vant til saltvand, er det helt anderledes. Og det er faktisk et af de få steder, man kan bade i ferskvand i Lorrys område, siger Jes Aagaard.


- Der er både en strand og flere badebroer. Og det er oplagt at kombinere det med en gåtur. Badet ligger lige på kanten af Nørreskoven, som ligner en klassisk, dansk guldalderskov.


- Endelig er Furesøen nu blevet dejligt ren, så man kan roligt nyde en dukkert. 

Find rutevejledningen til Furesøbad i Furesø her.

3

Stranden i Struckmannparken, Skodsborg

- Det er virkelig et lillebitte hemmeligt sted. Det ligger ved Strandvejen, så køreturen, på enten cykel eller i bil, er også en oplevelse, fortæller Jes Aagaard. 

- Det er et totalt hemmeligt sted. Det er ingen, der kender denne lille, herlige strand, som ligger gemt væk fra Alfarvej.

- Stranden er et lille statsejet areal ved Øresund. Den er helt nyanlagt med strandsand og er et rigtig dejligt sted. Det er klart et besøg værd, hvis man vil have lidt privatliv. 


Find rutevejledningen til stranden i Struckmannparken i Skodsborg her. 

4

Bastrup Sø, Stenløse

- Søen ligger i nærheden af Slagslunde. Den ligger inde i landet, og her er virkelig tale om en autentisk søoplevelse.


- Ved badestedet, som man skal gå et lille stykke ind til, er der en lillebitte strand og en badebro. Søen er helt ren og ligger i den øverste del af Mølleåen, som siden løber ud i Øresund, siger Jes Aagaard.


- Denne sø er lidt lunere end Furesøen, fordi den ikke er lige så dyb, så den bliver hurtigere varmet op af solen.


- Det er oplagt at kombinere badningen med en vandretur ved Mølleåstien. Her kan man både finde sjældne blomster og insekter. Endda sjældne orkidéer.

Find rutevejledningen til badestedet ved Bastrup Sø her. 

5

Badetrappen ved Trepile, Klampenborg

- Badetrappen er helt nyanlagt. Vi har lige lavet et kystanlæg med nedgang lige over fra Eremitageslottet.


- Jeg arbejder i Dyrehaven, og på en varm sommerdag kan man lige smutte ned og få en dukkert. Så kan man ligge der og føle sig som en millionær, imens man har slottet i baggrunden, som smiler til dig, fortæller Jes Aagaard.


- Og fordi det er en badetrappe af cement, kan man bade helt uden at få sand på fødderne. Der er dog to trapper ned til vandet, så er man dårligt gående, kan det være lidt bøvlet.


- I øvrigt er man sikker på en frisk dukkert, for Øresund har jo gennemstrømning, så det er altid lidt køligere end andre steder.


Find rutevejledningen til badetrappen ved Trepile her.

Se eller gense videoen, hvor naturvejleder Jes Aagaard sætter en hjulspinder til livs. Velbekomme. 

Naturstyrelsens naturvejleder Jes Aagaard viser her, hvordan man spiser en hjulspindler. Bonusinfo: Den smager lidt som en reje.


Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere