Supercykelsti er langt fra super - Jackie kørte i grøften

For et år siden blev en supercykelsti i Furesø Kommune indviet. Der er bare ingen cykelsti. Nu erkender byrådet problemerne.

Det er over et år siden, at supercykelstien mellem Farum og Allerød blev indviet. 

Selvom den skal gøre livet lettere for de, der nyder at tage jernhesten fra A til B, så er det langt fra tilfældet. 

Ifølge Jackie Sandgård er en del af supercykelstien nemlig decideret farlig. Og derfor tør han ikke længere at cykle ruten. 

- Der er en fin landevej, men der er ikke nogen cykelsti eller belysning, siger Jackie Sandgård til TV 2 Lorry.

Væsentlige mangler

Blandt andet manglede cykelstien afstribning. Og det fik konsekvenser for Jackie Sandgård, da han bevægede sig ud på ruten.

- Jeg har været en tur i grøften, fordi jeg tog fejl af de lysstriber, der går i gennem.

Efter en klage er striberne nu endelig kommet op, men Jackie Sandgård er stadig meget kritisk overfor den del af ruten der ligger i Furesø Kommune

- Man kan godt kalde det en cykelrute, men at kalde det en cykelsti er lidt af en overdrivelse, siger han til TV 2 Lorry.

I videoen herunder kan du se, hvordan det ser ud, når man vil cykle på ruten i de mørke timer. Artiklen fortsætter efter videoen.

Jackie Sandgårds egne videooptagelser viser her, at det især om morgenen og aften når der er mørkt at det er farligt at cykle på strækningen.

Byråd erkender problemer

Spørger man Øjvind Vilsholm (EL),, der er næstformand i udvalget for natur, miljø og grøn omstilling i Furesø Kommune, så er supercykelstien ikke god nok.

- Efter min mening er det ikke særlig super. Der er heldigvis god asfalt på, men det kunne være meget bedre, det er jeg faktisk enig i.

Kommer der en rigtig supercykelsti?

- Det kan jeg ikke love på nuværende tidspunkt. Men jeg kan love, at vi vil gøre, hvad vi kan, for at der bliver et eller andet godt, siger Øjvind Vilsholm til TV 2 Lorry.

Snart bliver Furesø og andre kommuner med supercykelstier meget klogere på brugertilfredsheden af ruterne. Det sker, når resultaterne fra en større brugerundersøgelse kommer inden for få uger.

Trods problemerne med cykelstien i Furesø Kommune, så er supercykelstierne generelt set en stor succes.

Det kan se mere om i indslaget herunder.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik