Derfor har populært havbad været lukket i en måned – og så længe går der, før det genåbner

Gentofte Kommune har siden den 10. august frarådet badning og ophold i vandet ved Skovshoved Havbad. Det sker som følge af en lækage på en spildevandsledning.

Siden den 10. august har det været på egen risiko, hvis man vælger eller har valgt at tage en dukkert ved Skovshoved Havbad. 

Der er nemlig forhøjede bakterieværdier i vandet, og det har fået Gentofte Kommune til at fraråde badning og ophold på vandet.

Og det er ikke bare hvilke som helst bakterier, der flyder i vandet. Der er tale om tarmbakterier, som alt andet lige ikke er specielt lækre at svømme rundt i.

Gentofte Kommune og Novafos har kortlagt årsagen til de forhøjede værdier og fundet frem til, at en lækage på en større spildevandsledning nær havbadet er årsagen. 

Lækagen betyder, at der særligt under kraftig regn udledes rengopblandet spildevand i umiddelbar nærhed af havbadet.

Det oplyser Gentofte Kommune i en pressemeddelelse

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Skovshoved Havn i Gentofte Kommune er normalt et yndet udflugtsmål på varme sommerdage med dens havbad. Bare ikke denne sommer. (Arkivfoto).
Skovshoved Havn i Gentofte Kommune er normalt et yndet udflugtsmål på varme sommerdage med dens havbad. Bare ikke denne sommer. (Arkivfoto).
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Indledende forberedelser til reparationsarbejdet er sat i gang i denne uge, og selve reparationen af spildevandsledningen forventes at vare fire uger. 

Arne Kristensen, der er teamleder i Novafos, oplyser til TV 2 Kosmopol, at reparationen er et støtter og kompliceret arbejde, og at selskabet på nuværende tidspunkt ikke har nyt i forhold til tidsplanen.

- I denne uge er vi ved at få dykkerne ned, så de kan lave de første undersøgelser. Fra på mandag vil de løfte nogle betonelementer op, så de kan kigge nærmere. Vi håber på at blive klogere i næste uge, siger han. 

De bade-glade kan fortsat hoppe i vandet ved Skovshoved Syd eller ved en af Gentofte Kommunes øvrige badesteder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik