Flere hundrede står på venteliste, mens strid om placering udskyder beslutning om ny svømmehal

Gentofte har et stort behov for mere vandkapacitet, men nu skal der laves nye undersøgelser, før den endelige beslutning om nye svømmefaciliteter bliver truffet.

Der er rift om det våde element i Gentofte.

429 - primært børn - står i øjeblikket på venteliste hos den lokale svømmeklub, men det er svært at komme til.

Det skyldes blandt andet, at langt flere deles om svømmehaller og bassiner i Gentofte end mange andre steder i landet. 

Et udtræk fra facilitetsdatabasen.dk her i december viser, at der på landsplan er 14.974 indbyggere per svømmeanlæg og 6.854 indbyggere per bassin. Tallene er en del højere, hvis man kun kigger på de 34 kommuner i hovedstadsområdet, og netop Gentofte er en af dem, der trækker statistikken i den retning. 

Her er der nemlig 24.850 indbyggere per svømmeanlæg og 10.650 indbyggere per bassin. 

- Vi har ikke så meget svømmehal per borger, og vi kan se, at vi har et stort behov. Det er også derfor, at vi planlægger at udvide vandkapaciteten i Gentofte, lyder det fra borgmester Michael Fenger (K). 

Borgergruppe vil have en anden placering

Kommunalbestyrelsen i Gentofte har for længst afsat 120 millioner kroner til en udvidelse af Kildeskovshallen, hvor der allerede er svømmehal i dag. Her i december skulle politikerne så have taget stilling til en lokalplan, der kunne gøre projektet til virkelighed. 

Men en borgergruppe - der blandt andet består af naboer til Kildeskovshallen - har dog fået ændret den dagsorden.

Kommunalbestyrelsen har længe arbejdet hen imod en udvidelse af Kildeskovshallen.
Kommunalbestyrelsen har længe arbejdet hen imod en udvidelse af Kildeskovshallen.
Foto: Niels Knuth/TV 2 Lorry

Borgergruppen argumenterer for, at man i stedet for en udvidelse af Kildeskovshallen bør bygge en helt ny svømmehal ved Gentofte Sportspark. Det er en placering, der tidligere er blevet undersøgt, men som altså også blev fravalgt af politikerne. 

- Det her handler om, at vi kun får mulighed for at bygge en svømmehal én gang, og så skal vi gøre det rigtigt, og vi skal også bruge borgernes penge rigtigt, lyder det fra Tania Al-Zagheer Sass, der er nabo til Kildeskovshallen og med i borgergruppen. 

Placeringen af de nye faciliteter har nemlig en betydning for, hvad der kan bygges. Ved Kildeskovshallen kan det kun lade sig gøre at udvide med et 25 meters bassin og et varmtvandsbassin, mens der ved Gentofte Sportspark er mulighed for at bygge et 50 meters bassin og to varmtvandsbassiner. 

En brugerundersøgelse fra 2018 viste, at det netop var et 50 meters bassin, der i høj grad var efterspurgt. 

- Jeg tror ikke, nogen er i tvivl om, at der er mangel på vandkapacitet i kommunen. Jeg er selv flittig bruger af Kildeskovshallen, og hvis en udvidelse af den var den eneste mulighed, så tror jeg, at alle kunne leve med de udfordringer og begrænsninger, det ville føre med sig. Men der er jo et alternativ, og det er ved Gentofte Sportspark, hvor man kan bygge et 50 meters bassin. Så på den baggrund, så synes jeg, at det er synd, at man vil ødelægge et grønt område i kommunen, fortæller Tania Al-Zagheer Sass.

Borgergruppen mener, at der bør bygges en ny svømmehal ved Gentofte Sportspark.
Borgergruppen mener, at der bør bygges en ny svømmehal ved Gentofte Sportspark.
Foto: Niels Knuth/TV 2 Lorry

Nye forundersøgelser

Borgergruppen har fået overbevist flere partier i kommunalbestyrelsen om, at man bør placere de nye svømmefaciliteter ved Gentofte Sportspark fremfor ved Kildeskovshallen, og nu åbner borgmesteren - der sidder på et absolut flertal i kommunalbestyrelsen - også en dør på klem. 

Han vil nemlig sætte nye forundersøgelser i gang. Det drejer sig blandt om anlægsomkostninger ved Gentofte Sportspark og drifts- og vedligeholdelsesudgifter ved begge placeringer. På den måde får kommunalbestyrelsen et helt opdateret beslutningsgrundlag. 

- Hele formålet med borgerindragelse er jo, at borgerne kan udfordre de beslutninger, som kommunalbestyrelsen træffer, lyder det fra Michael Fenger.

Borgmesteren frygter ikke, at striden om placering vil føre til, at der slet ikke kommer nye svømmefaciliteter til Gentoftes borgere. 

- Nej, det kan jeg ikke forestille mig. Vi er allesammen i kommunalbestyrelsen enige om, at vi har brug for mere vandkapacitet. Hvis det ender med et 25-meters bassin og et varmtvandsbassin vil det betyde, at vi øger vandkapaciteten med 48 procent i Gentofte Kommune. Så det kunne jo være meget værre. Men det er klart, når man først begynder på det her, så vil man gerne have mest muligt, afslutter Michael Fenger. 

Som det ser ud nu, vil de nye forundersøgelser blive fremlagt for kommunalbestyrelsen i Gentofte i marts måned. 

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik