Børnefamilie fandt det hus, de ikke vidste, de drømte om

Hvert år flytter mange både til og fra København. Familien Schwarz-Linnet flyttede fra Nansensgade til et hus i Bagsværd.

Familien Schwarz-Linnet boede indtil for nylig i en lejelejlighed i Nansensgade i København, men i slutningen af februar måned flyttede de ind i deres nye, blå hus i Bagsværd. 

- Afslappende, det er afslappende, det der med at have fået mere plads, lys og lidt mere ro, og at man bare kan åbne døren, siger Clarissa Schwarz-Linnet. 

Familien på fire havde egentlig ikke som sådan haft en drøm om at flytte i hus eller en præcis plan over, hvor de ønskede at flytte hen. De havde både skrevet sig op til andelslejligheder i København og kigget efter bolig på Amager. 

Men som førstegangskøbere var budgettet afgørende for, hvor de havde råd til at slå sig ned. 

- Det der førstegangskøberstempel, man har, for vi har ikke lige tjent to millioner kroner på fire år, som andre har. Det betyder jo også, at man skal kigge i et helt andet prisleje, siger Clarissa Schwarz-Linnet.

I 2020 flyttede 47999 ind til København, mens 51.411 flyttede væk fra København. Det viser tal fra Boligøkonomisk Videncenter. København vokser dog stadig markant hvert år bl.a. på grund af fødselsoverskuddet.
I 2020 flyttede 47999 ind til København, mens 51.411 flyttede væk fra København. Det viser tal fra Boligøkonomisk Videncenter. København vokser dog stadig markant hvert år bl.a. på grund af fødselsoverskuddet.

Udflytterdrømme

Hvert år er der mange tusind, der flytter ind til vores hovedstad, men cirka lige så mange flytter den anden vej.


Vi har mødt nogle af dem, der prøver lykken udenfor byen i serien Udflytterdrømme. 


I serien har vi også mødt en kvinde, der efter at have boet 29 år i den samme opgang på Vesterbro, skal flytte i bofællesskab i Lejre.


Vi har også mødt et par, der har sat huset i Valby til salg for at bygge deres drømmehus i miniformat.

Mød dem i serien her 

Natur og offentlig transport

Clarissa og Troels Schwarz-Linnet havde i mange år været rigtig glade for at bo i København, men da de fik børn, var det ikke de længere de samme ting, der gav dem værdi. 

- Det gik til at være svømmehallen, biblioteket og til at være gåture, ture i zoologisk have eller en tur i skoven. Så de der byting, dem brugte vi ikke så meget, siger Troels Schwarz-Linnet.

Familien har ikke bil, så de ledte efter et sted, hvor de havde nem adgang til offentlig transport, og samtidig et sted, hvor de kunne komme nemt til natur - og i et område de havde råd til. 

Familien har boet i huset i Bagsværd i et par måneder og nyder den ekstra plads og muligheden for at gå ud i haven.
Familien har boet i huset i Bagsværd i et par måneder og nyder den ekstra plads og muligheden for at gå ud i haven.
Foto: Anne Sørensen

I huset er det især muligheden for at samles i køkken-alrummet, og at det er nemt at komme ud i haven, der giver dem glæde i hverdagen. 

Og selvom det var lidt en tilfældighed, at det var præcis her, de endte med at bo. Så føles det helt rigtig nu. 

- Man skal kigge på de muligheder, der kommer, og tage dem, siger Troels Schwarz-Linnet, og Clarissa Schwarz-Linnet slutter hans sætning: 

- Ja, og så viser det sig pludselig, at man har fundet det perfekte hus alligevel. 

Se det næste afsnit af vores serie "Udflytterdrømme" klokken 19.30 i vores nyhedsudsendelse.
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik