Kommune til forældre: "Slip for betaling, hvis børn bliver hjemme"

Gladsaxe Kommune vil nu fritage forældre for betaling for dagtilbud og SFO, hvis de hjemmepasser børnene under coronakrisen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Økonomiudvalget i Gladsaxe Kommune har på et ekstraordinært møde mandag aften besluttet, at forældre kan melde deres børn midlertidigt ud af dagtilbud og SFO under coronakrisen.

Forældre, der har mulighed for at hjemmepasse deres børn, slipper dermed for betaling.

Håbet er, at det vil skabe bedre betingelser for den genåbning, der starter i denne uge. 

 - Det er en idé, vi har fået fra en forælder i kommunen i sidste uge. Nu har vi hastebehandlet det i går aftes, og ordningen er trådt i kraft i dag, lyder det fra Trine Græse (S), der er borgmester i Gladsaxe.

Fem-ti procent vil hjælpe meget

Ordningen går kort fortalt ud på, at der i en periode på tre måneder åbnes op for midlertidig udmeldelse på grund af coronavirus. Der vil ikke være de sædvanlige krav til varsling af udmeldelse, det kan ske med dags varsel, og børnene er efterfølgende garanteret plads det samme sted. 

- Vi håber, det kan give nogle forældre mulighed for at holde deres børn hjemme. Så har de i hvert fald ikke udgiften til dagtilbud eller SFO. Det kan løse den udfordring, der er med tilstrækkelig personale ude i institutionerne. Hvis bare fem-ti procent benytter sig af det her, så vil det hjælpe os meget, lyder det fra Trine Græse.  

Gradvis åbning i Gladsaxe

Alle børnehuse og dagplejen forventes at åbne torsdag d. 16. april.

 

Børnehaveklasser og 1. klasser starter onsdag d. 15. april, 2. og 3. klasser starter torsdag d. 16. april, og 4. og 5. klasser starter fredag d. 17. april.

Gladsaxe Kommune vil miste indtægter i form af forældrebetaling, men man ved ikke, hvilket beløb der bliver tale om, da det kommer an på, hvor mange, der vil benytte ordningen.

- Normalt vil færre børn gå ud over normeringen, men det kommer det her ikke til. Vi skal ikke have mindre personale i dagtilbud og SFO'er. Det handler jo netop om at have personale nok, fortæller borgmesteren. 

De manglende indtægter fra forældrebetaling vil blive udlignet via kommunekassen i slutningen af 2020. 

I Frederikssund Kommune er man klar til at åbne alt på onsdag. Se mere i videoen. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Vis mere