Far og brødre anklages for overgreb på små søskende

"En usædvanlig sag", kalder anklageren sagen fra Hedehusene. Her er både mor, far og storebrødre tiltalt for misbrug af tre små søskende.

Et forældrepar og deres to teenagesønner fra Hedehusene vest for København er anklaget for at de gennem cirka halvandet år har misbrugt familiens tre yngste medlemmer.

Gennem 2013 og 2014 placerede de tre mænd sig ifølge anklagemyndigheden flere gange om ugen foran fjernsynet for at se porno, mens de forgreb sig på de små . i følge tiltalen har moderen set på.

Det fortæller anklager Pernille Søberg i forbindelse med retssagen, der ventes afsluttet fredag eftermiddag ved Retten i Glostrup.

- Det er en meget usædvanlig sag, fordi både mor, far og storebrødre er med, siger anklageren til Ritzau.

De tiltalte nægter sig skyldige, men de tre små søskende på 7, 10 og 12 år har på videoafhøringer udførligt fortalt om deres oplevelser i hjemmet.

Ifølge anklageskriftet har moderen ikke deltaget i overgrebene. Hun er tiltalt for at have ignoreret og overværet flere af forbrydelserne.

Den 42-årige kvinde er også tiltalt for at have mishandlet de tre små børn i årene 2011 og frem til juni 2014, hvor de blev fjernet fra familien.

Den 51-årige far og de to sønner på 18 og 20 år også tiltalt for at have mishandlet de små . Volden bestod angiveligt i både slag og spark på daglig basis.

- Det er en socialt belastet familie. Børnene blev i første omgang tvangsfjernet på grund af vanrøgt - familien kunne ikke tage ordentligt vare på børnene, siger Pernille Søberg.

- Det er først et halvt år efter tvangsfjernelsen, at oplysningerne om vold og overgreb kommer frem. Her betror børnene sig til deres plejefamilier, siger anklageren.

Spørg Os - Afstemning

_