Fiona bliver Danmarks første kvinde i mandsdomineret verden

Den blot 16-årige Fiona Frydendal er blevet Danmarks allerførste kvindelige FIFA-spiller på kontrakt, efter hun har skrevet under med R288 eSport i Fredericia.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt bruger Fiona Frydendal fra Glostrup en hel del tid med en bold på græs som fodboldspiller. 

Men inden længe bliver fodbold på græs i højere grad skiftet ud med en virtuel fodbold på skærmen i det populære online fodboldspil FIFA.

Den blot 16-årige Fiona Frydendal er nemlig blevet Danmarks allerførste kvindelige FIFA-spiller på kontrakt, efter hun har skrevet under med klubben R288 eSport i Fredericia. 

- Jeg kan ikke rigtig beskrive det. Det er fedt at være den første og være med til at kunne starte kvindelig e-sport i Danmark. Jeg håber på, at det kan blive større, siger hun til TV 2 Lorry.

Fiona Frydendal spiller også fodbold på højt niveau i Roskilde - og det er måske netop en af nøglerne til hendes succes i den virtuelle verden. 

- Hvis der er tid inden en kamp, så spiller jeg lige en FIFA-kamp. Efter kampene spiller jeg igen. Når der ikke er træning, og jeg ikke er i skole, så sidder jeg og spiller FIFA. 

Kollegaer jubler 

Lisa Manley er professionel FIFA-spiller og FIFA-e-ambassadør i Storbritannien. Hun glæder sig over, at Danmark nu har fået sin første kvindelige FIFA-spiller på kontrakt. 

- Jeg synes, det er kæmpestort. Hver gang en organisation skriver kontakt med en kvinde, er det stort, siger hun til TV 2 Lorry.

Også hos det danske FIFA-landshold jubler man over, at man nu har fået en kvindelig kollega på kontrakt.

- Det er stort, og det er fedt. Jo flere kvinder, der kommer ind i E-sporten, jo bedre bliver det ligesom i alt andet sport, lyder det fra Marcus "Marcuze" Jørgensen, der er landsholdsspiller på FIFA-landsholdet, til TV 2 Lorry.

Hadefuld retorik kan spille ind

Men mens der er stor konkurrence mellem herrerne om at komme på FIFA-landsholdet, så står det anderledes til på kvindesiden, hvor man altså ikke har samme mængde spillere at vælge mellem.

For faktisk er der ikke mange piger og kvinder, der spiller FIFA. Lisa Manley vurderer, at det i høj grad er tonen på sociale medier, som kan afholde piger fra at spille FIFA. 

- Hver dag får jeg hadbeskeder, når jeg spiller spillet, hvad enten det er på TikTok, Instagram eller Youtube. Hver gang jeg sender live, så er der nogle, der siger: ”Du er en kvinde. Du burde være i køkkenet."

- Jeg tror, at de hadefulde kommentarer betyder, at kvinder ikke har lyst til at fortsætte med at spille spillet, fordi de tænker, hvad pointen er med det, siger Lisa Manley.

Tonen har dog ikke skræmt Fiona Frydendal. Hun drømmer nemlig stort, når det kommer til FIFA-fremtiden. 

- Jeg drømmer om, at jeg kan komme op på den store danske scene og også inspirerer en masse andre piger til at begynde at spille FIFA og blive gode til det.

Hun er nemlig overbevist om, at hun kan bide skeer med drengene. 

- Jeg tror, de kommer til at undervurdere mig, fordi jeg er en pige. Og så tror jeg, at jeg kan overraske dem, og jeg kan vinde derfra. 

Er det noget, som du kommer til at leve af?

- Det ved jeg ikke endnu. Det må fremtiden jo vise, men det kunne være fedt nok at kunne, svarer hun.

I disse dage bliver der afholdt verdensmesterskab i FIFA i Bella Arena i København. Se eller gense indslaget nedenfor. 

Kort nyt


Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere