Forældre ved retssag om sexovergreb: Børnene lyver

Det er løgn, når tre børn fortæller om overgreb begået af to storebrødre og faren, siger forældrene i retten.

Plejeforældrene instruerede tre børn i at lyve og opdigte vold og seksuelle overgreb fra de biologiske forældre, for at de selv kunne få lov til at beholde børnene.

Sådan lød forklaringen fra det tiltalte forældrepar tidligere i Retten i Glostrup ifølge anklager Pernille Søberg, men det, mener hun, må anses som utroværdigt.

- Familien har samstemmigt sagt, at børnenes forklaring er løgn, og at de er manipuleret af plejeforældrene til at komme med en løgnehistorie, siger Pernille Søberg fredag i retssalen.

- Men børnenes forklaringer er meget troværdige. De stemmer overens, de fortæller naturligt, og de underbygger forklaringerne med konkrete eksempler.

De tre børn på 7, 10 og 12 år har på videoafhøringer udførligt fortalt om den vold og de seksuelle overgreb, de blev udsat for i hjemmet i Hedehusene vest for København gennem 2013 og indtil deres tvangsfjernelse i 2014.

De forklarer, hvordan de blev tvunget til at se pornofilm med de to storebrødre på 18 og 20 år og faren. De blev tvunget til at berøre mændenes kønsdele og blev selv berørt intime steder.

Det var især storebroren på 20, som forgreb sig på sine søskende, fortæller børnene ifølge anklageren.

Moren vidste godt, hvad der skete. Men hun plejede at gå i vaskerummet, når det stod på, har børnene forklaret.

Når hun forsøgte at stoppe det, blev storebroren på 20 voldsom og aggressiv.

Mens anklageren procederer, har den tiltalte familie svært ved at forholde sig i ro.

- Jeg kan ikke holde ud at høre på det længere, udbryder storebroren på 20.

Moren er bevæget til tårer, mens den anden storebror trøster hende gentagne gange med ordene: "Vi er uskyldige, indtil andet er bevist".

De nægter sig alle uskyldige i anklagerne og siger, at der aldrig er blevet lagt hånd på børnene.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.

Spørg Os - Afstemning

_